फिफा देश कोड सूची

फिफाले आफ्नो सदस्यता राष्ट्र र सदस्यता प्राप्त नभएका राष्टहरूलाई तीन अक्षरको कोड प्रदान गर्ने गर्दछ जुन अंग्रेजी ठूलो अक्षरमा हुन्छ ।

सदस्य नभएका राष्ट्रको कोडसम्पादन

सदस्यता प्राप्त नभएका राष्ट्रहरूको राष्ट्र कोड

देश कोड सङ्घ
  Bonaire BOE उत्तर, मध्य अमेरिका र क्यारिबियन फुटबल सङ्घ
  French Guiana GUF कनकाकाफ
  बेलायत GBR
  ग्रिनल्यान्ड GRL
  Guadeloupe GLP कनकाकाफ
  किरिबाटी KIR ओशेनिया फुटबल सङ्घ
  Martinique MTQ कनकाकाफ
  उत्तरी मारिआना टापु NMI एएफसी
  Réunion REU सीएएफ
  Saint Martin SMN कनकाकाफ
  सिन्ट मार्टिन SMA कनकाकाफ
  टुभालु TUV ओएफसी
  भ्याटिकन सिटी VAT
  Zanzibar ZAN सीएएफ

फिफा सदस्य राष्ट्र कोडसम्पादन

फिफाको सदस्यता प्राप्त २११ राष्ट्रको फिफा कोड

देश कोड
  अफगानिस्तान AFG
  अल्बानिया ALB
  अल्जेरिया ALG
  अमेरिकी सामोआ ASA
  Andorra AND
  एङ्गोला ANG
  एङगुइला AIA
  एन्टिगुआ र बर्बुडा ATG
  अर्जेन्टिना ARG
  आर्मेनिया ARM
  अरुबा ARU
  अस्ट्रेलिया AUS
  अष्ट्रिया AUT
  अजरबैजान AZE
  बहामस BAH
  बहराइन BHR
  बङ्गलादेश BAN
  बार्बाडोस BRB
  बेलारुस BLR
  बेल्जियम BEL
  बेलिज BLZ
  बेनिन BEN
  बर्मुडा BER
  भुटान BHU
  बोलिभिया BOL
  बोस्निया र हर्जगोभिना BIH
  बोत्स्वाना BOT
  ब्राजिल BRA
  ब्रिटिस भर्जिन टापु VGB
  ब्रुनेई BRU
  बुल्गेरिया BUL
  बुर्किना फासो BFA
  बुरुन्डी BDI
  कम्बोडिया CAM
  क्यामेरून CMR
  क्यानडा CAN
  केप भर्ड CPV
  केम्यान टापु CAY
  मध्य अफ्रिकी गणतन्त्र CTA
  चाड CHA
  चिली CHI
  चीन CHN
  चाइनिज ताइपेइ TPE
  कोलम्बिया COL
  कोमोरोस COM
  कङ्गो CGO
  प्रजातान्त्रिक गणतन्त्र कंगो COD
  कुक टापु COK
  कोस्टारिका CRC
  क्रोएसिया CRO
  क्युबा CUB
  कुराकाओ CUW
  साइप्रस CYP
देश कोड
  चेक गणतन्त्र CZE
  डेनमार्क DEN
  जिबुटी DJI
  डोमिनिका DMA
  डोमिनिकन गणतन्त्र DOM
  इक्वेडर ECU
  इजिप्ट EGY
  एल साल्भादोर SLV
  इङ्ल्यान्ड ENG
  इक्वेटोरियल गिनी EQG
  एरिट्रिया ERI
  इस्टोनिया EST
  इथियोपिया ETH
  फरोइ टापु FRO
  फिजी FIJ
  फिनल्यान्ड FIN
  फ्रान्स FRA
  गाबोन GAB
  Gambia GAM
  जर्जिया GEO
  जर्मनी GER
  घाना GHA
  गिब्राल्टार GIB
  ग्रीस GRE
  ग्रिनाडा GRN
  ग्वाम GUM
  ग्वाटेमाला GUA
  गिनी GUI
  गिनी-बिसाउ GNB
  गुयना GUY
  हाइटी HAI
  होन्डुरस HON
  हङकङ HKG
  हङ्गेरी HUN
  आइसल्याण्ड ISL
  भारत IND
  इन्डोनेसिया IDN
  इरान IRN
  इराक IRQ
  इजरायल ISR
  इटाली ITA
  आइभोरी कोस्ट CIV
  जमैका JAM
  जापान JPN
  जोर्डन JOR
  कजाख्स्तान KAZ
  केन्या KEN
  कोसोभो KVX
  कुवेत KUW
  किर्गिजस्तान KGZ
  लाओस LAO
  लात्भिया LVA
  लेबनान LIB
देश कोड
  लेसोथो LES
  लाईबेरिया LBR
  लिबिया LBY
  लिचटेन्स्टाइन LIE
  लिथुआनिया LTU
  लक्जेम्बर्ग LUX
  मकाउ MAC
  म्यासेडोनिया MKD
  माडागास्कर MAD
  मलावी MWI
  मलेसिया MAS
  माल्दिभ्स MDV
  माली MLI
  माल्टा MLT
  मौरिसनिया MTN
  मौरिसस MRI
  मेक्सिको MEX
  मोल्डोभा MDA
  मङ्गोलिया MNG
  मोन्टेनेग्रो MNE
  मोन्टसेराट MSR
  मोरक्को MAR
  मोजाम्बिक MOZ
  म्यानमार MYA
  नामिबिया NAM
  नेपाल NEP
  नेदरल्यान्ड NED
  न्यु क्यालोडेनिया NCL
  न्युजिल्यान्ड NZL
  निकाराग्वा NCA
  नाइजर NIG
  नाइजेरिया NGA
  उत्तर कोरिया PRK
  उत्तरी आयरल्याण्ड NIR
  नर्वे NOR
  ओमान OMA
  पाकिस्तान PAK
  Palestine PLE
  पानामा PAN
  पपुवा न्युगिनी PNG
  पाराग्वे PAR
  पेरू PER
  फिलिपिन्स PHI
  पोल्याण्ड POL
  पोर्चुगल POR
  पोर्टो रिको PUR
  कतार QAT
  आयरल्याण्ड IRL
  रोमानिया ROU
  रसिया RUS
  रुवाण्डा RWA
  सेन्ट किट्स र नेभिस SKN
  सेन्ट लुसिया LCA
देश कोड
  सेन्ट भिन्सेन्ट र ग्रेनाडाइन्स VIN
  सामोआ SAM
  सान मारिनो SMR
  साओ टोमे र प्रिन्सिपे STP
  साउदी अरब KSA
  स्कटल्यान्ड SCO
  सेनेगल SEN
  सर्बिया SRB
  सेसेल्स SEY
  सेरा लियोन SLE
  सिंगापुर SIN
  स्लोभाकिया SVK
  स्लोभेनिया SVN
  सोलोमन द्वीप SOL
  सोमालिया SOM
  दक्षिण अफ्रिका RSA
  दक्षिण कोरिया KOR
  दक्षिणी सुडान SSD
  स्पेन ESP
  श्रीलङ्का SRI
  सुडान SDN
  सुरिनेम SUR
  स्वाजिल्याण्ड SWZ
  स्वीडेन SWE
  स्विजरल्याण्ड SUI
  सीरिया SYR
  फ्रेन्च पोलिनेसिया TAH
  ताजिकिस्तान TJK
  तान्जनिया TAN
  थाइल्याण्ड THA
  पूर्वी टिमोर TLS
  टोगो TOG
  टोंगा TGA
  ट्रिनिडाड र टोबागो TRI
  ट्युनिसिया TUN
  टर्की TUR
  तुर्कमेनिस्तान TKM
  टुर्क्स तथा काइकोस टापु TCA
  युगान्डा UGA
  युक्रेन UKR
  संयुक्त अरब इमिरेट्स UAE
  संयुक्त राज्य USA
  उरुग्वे URU
  U.S. Virgin Islands VIR
  उज्बेकिस्तान UZB
  भानुअटु VAN
  भेनेजुएला VEN
  भियतनाम VIE
  वेल्स WAL
  यमन YEM
  जाम्बिया ZAM
  जिम्बाब्वे ZIM

यो पनि हेर्नुहोस्सम्पादन

सन्दर्भ सामाग्रीसम्पादन

सन्दर्भ सामाग्रीसम्पादन