जनसङ्ख्याको अनुसार देश तथा शासित क्षेत्रहरूको सूची

यो जनसङ्ख्या अनुसार देश तथा शासित क्षेत्रहरूको सूची हो। यसमा सार्वभौम राज्य, बसोबास भएका शासित क्षेत्र र, केही अवस्थामा, सार्वभौम राष्ट्रहरूको शासित क्षेत्रहरूलाई देशहरूको समावेश छन्। यस सूचीमा संयुक्त अधिराज्यलाई एकल देशको रूपमा लिइएको छ भने नेदरल्यान्डद्वारा शासित देशहरूलाई छुट्टै मानिएको छ। यसबाहेक, यो सूचीमा आइएसओ ३१६६-१ मा फेला नपरेको सीमित पहिचान भएका निश्चित राज्यहरू समावेश छन्। साथै यस सूचीमा विश्वको जनसङ्ख्याको तुलनामा प्रत्येक देशको जनसङ्ख्या प्रतिशतले दिइएको छ। संयुक्त राष्ट्रसङ्घको अनुमान अनुसार हाल विश्वको कुल जनसङ्ख्या ७.८७ अरब रहेको छ।

सन् २०१९ सम्म जनसङ्ख्याको आधारमा विश्वको नक्सा (गाढा रङ्गले अधिक जनसङ्ख्यालाई दर्साउँछ)।

विधिसम्पादन

यस तालिकामा प्रयोग गरिएका तथ्याङ्कहरू उपलब्ध भएको ठाउँमा राष्ट्रिय जनगणना प्राधिकरणले गरेको सबैभन्दा अद्यावधिक अनुमान वा प्रक्षेपणमा आधारित छ भने अद्यावधिक गरिएको राष्ट्रिय तथ्याङ्क उपलब्ध नभएमा, संयुक्त राष्ट्रको आर्थिक तथा सामाजिक मामिला विभागको जनसङ्ख्या विभागद्वारा यस सूचीमा सन् २०२१ को अनुमानित तथ्याङ्क प्रस्तुत गरिएको छ।[१]

सङ्कलित तथ्याङ्कहरू हरेक देशमा एकै पटक वा एकै तहको यथार्थताको हिसाबले सङ्कलन नगरिएकाले गर्दा सङ्ख्यात्मक तुलनाले भ्रामक निष्कर्ष निकाल्न सक्छ। यसबाहेक, सबै देशका मानिसहरूको सङ्ख्या जोडनु विश्वको कुल सङ्ख्या बराबर नहुन सक्छ।[२]

संयुक्त अधिराज्यका देशहरू जस्ता सार्वभौम राष्ट्रहरूको अभिन्न भागको रूपमा क्षेत्रहरूलाई सम्बन्धित सार्वभौम राष्ट्रहरूको भागको रूपमा गनिन्छ। युरोपेली सङ्घ जस्ता अन्य संस्थाहरू समावेश गरिएको छैन। सार्वभौम राज्यहरूको रूपमा स्वीकृत प्राप्त नगरेका र स्थायी जनसङ्ख्या नभएका स्वतन्त्र क्षेत्रहरूलाई समेत यस सूचीमा समावेश गरिएको छैन भने विभिन्न देशहरूले कुमेरू महादेशका ठाउँहरूलाई दावी गरेका छन् भने उक्त क्षेत्रमा बस्ने मानिसहरूको सङ्ख्या यस सूचीमा समावेश छैन।

जनसङ्ख्या अनुसार सार्वभौम राज्य र शासित क्षेत्रहरूसम्पादन

पुनश्च: संयुक्त राष्ट्र सङ्घका १९३ सदस्य राष्ट्रहरू र दुई पर्यवेक्षक राष्ट्रहरूलाई संयुक्त राष्ट्रसङ्घको साधारण सभामा सङ्ख्या दर्जा दिइएको छ। सार्वभौम राज्यहरूको भाग भएका आश्रित क्षेत्रहरू र शासित देशहरूलाई छड्केमा देखाइएको छ भने सङ्ख्याको दर्जा दिइएको छैन। यसबाहेक, सीमित मान्यता भएका सार्वभौम राष्ट्रहरूलाई सङ्ख्याको दर्जा दिइएको छैन।

क्रमाङ्क राष्ट्र
(वा शासित क्षेत्र)
जनसङ्ख्या विश्वको कुल% मिति स्रोत
(आधिकारिक वा राष्ट्र सङ्घ)
  चीन[क] १,४१५,३६०,००० अभिव्यक्ति त्रुटि: अज्ञात विराम चिन्ह चरित्र "१"।% ‏७ अक्टोबर २०२२ राष्ट्रिय जनसङ्ख्या सूचक[३]
  भारत[ख] १,३९७,४९०,००० अभिव्यक्ति त्रुटि: अज्ञात विराम चिन्ह चरित्र "९"।% ‏७ अक्टोबर २०२२ राष्ट्रिय जनसङ्ख्या सूचक[४]
  संयुक्त राज्य अमेरिका[ग] ३३४,५५२,००० अभिव्यक्ति त्रुटि: अज्ञात विराम चिन्ह चरित्र "४"।% ‏७ अक्टोबर २०२२ राष्ट्रिय जनसङ्ख्या सूचक[५]
  इन्डोनेसिया २७१,३५०,००० ३.४‏% ३१ डिसेम्बर २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[६]
  पाकिस्तान[घ] २३०,०८३,९९८ २.८८२‏% १ जुलाई २०२१ संयुक्तराष्ट्र अनुमान[२]
  ब्राजिल २१५,३८८,००० अभिव्यक्ति त्रुटि: अज्ञात विराम चिन्ह चरित्र "१"।% ‏७ अक्टोबर २०२२ राष्ट्रिय जनसङ्ख्या सूचक[७]
  नाइजेरिया २११,४०१,००० २.६५‏% १ जुलाई २०२१ संयुक्तराष्ट्र अनुमान[२]
  बङ्गलादेश १७३,५३७,००० अभिव्यक्ति त्रुटि: अज्ञात विराम चिन्ह चरित्र "४"।% ‏७ अक्टोबर २०२२ राष्ट्रिय जनसङ्ख्या सूचक[८]
  रुस[ङ] १४६,१७१,०१५ १.८३‏% १ जनवरी २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९]
१०   मेक्सिको १२६,०१४,०२४ १.५८‏% २ मार्च २०२० सन् २०२० जनगणना नतिजा[१०]
११   जापान १२५,४१०,००० १.५७‏% १ अप्रिल २०२१ मासिक राष्ट्रिय अनुमान[११]
१२   इथियोपिया ११७,८७६,००० १.४८‏% १ जुलाई २०२१ संयुक्तराष्ट्र अनुमान[२]
१३   फिलिपिन्स ११२,४५४,००० अभिव्यक्ति त्रुटि: अज्ञात विराम चिन्ह चरित्र "२"।% ‏७ अक्टोबर २०२२ राष्ट्रिय जनसङ्ख्या सूचक[१२]
१४   इजिप्ट १०३,९४७,००० अभिव्यक्ति त्रुटि: अज्ञात विराम चिन्ह चरित्र "९"।% ‏७ अक्टोबर २०२२ राष्ट्रिय जनसङ्ख्या सूचक[१३]
१५   भियतनाम ९७,५८०,००० १.२२‏% १ जुलाई २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१४]
१६   प्रजातान्त्रिक गणतन्त्र कङ्गो ९२,३७८,००० १.१६‏% १ जुलाई २०२१ संयुक्तराष्ट्र अनुमान[२]
१७   इरान ८५,८३५,६०० अभिव्यक्ति त्रुटि: अज्ञात विराम चिन्ह चरित्र "२"।% ‏७ अक्टोबर २०२२ राष्ट्रिय जनसङ्ख्या सूचक[१५]
१८   टर्की ८३,६१४,३६२ १.०५‏% ३१ डिसेम्बर २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१६]
१९   जर्मनी ८३,१९०,५५६ १.०४‏% ३० सेप्टेम्बर २०२० राष्ट्रिय चौमासिक अनुमान[१७]
२०   फ्रान्स[च] ६७,४०६,००० ०.८४४‏% १ अप्रिल २०२१ मासिक राष्ट्रिय अनुमान[१८]
२१   संयुक्त अधिराज्य[छ] ६६,७९६,८०७ ०.८३७‏% ३० जुन २०१९ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१९]
२२   थाइल्यान्ड ६६,८४४,३०० अभिव्यक्ति त्रुटि: अज्ञात विराम चिन्ह चरित्र "१"।% ‏७ अक्टोबर २०२२ राष्ट्रिय जनसङ्ख्या सूचक[२०]
२३   दक्षिण अफ्रिका ५९,६२२,३५० ०.७४७‏% १ जुलाई २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[२१]
२४   तान्जनिया[ज] ५९,४४१,९८८ ०.७४५‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[२२]
२५   इटाली ५९,२२६,५३९ ०.७४२‏% ३१ जनवरी २०२१ मासिक राष्ट्रिय अनुमान[२३]
२६   म्यानमार ५५,२९४,९७९ ०.६९३‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[२४]
२७   दक्षिण कोरिया ५१,७०२,१०० ०.६४८‏% १ अप्रिल २०२१ मासिक राष्ट्रिय अनुमान[२५]
२८   कोलोम्बिया ५१,०४९,४९८ ०.६३९‏% ३० जुन २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[२६]
२९   केन्या ४७,५६४,२९६ ०.५९६‏% ३१ अगस्ट २०१९ सन् २०१९ जनगणना नतिजा[२७]
३०   स्पेन ४७,३५१,५६७ ०.५९३‏% १ जुलाई २०२० राष्ट्रिय अर्द्ध-वार्षिक अनुमान[२८]
३१   अर्जेन्टिना ४५,८०८,७४७ ०.५७४‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[२९]
३२   अल्जेरिया ४४,७००,००० ०.५६‏% १ जनवरी २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[३०]
३३   सुडान अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित < सञ्चालक।अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित < सञ्चालक। ढाँचा:Number table sorting-त्रुटि: भिन्न अंश असमर्थित‏% ७ अक्टोबर २०२२ राष्ट्रिय जनसङ्ख्या सूचक[३१]
३४   युगान्डा ४२,८८५,९०० ०.५३७‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[३२]
३५   युक्रेन[झ] ४१,५२७,२०५ ०.५२‏% १ मार्च २०२१ मासिक राष्ट्रिय अनुमान[३३]
३६   इराक ४१,१९०,७०० ०.५१६‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[३४]
३७   क्यानडा ३९,०५२,९०० अभिव्यक्ति त्रुटि: अज्ञात विराम चिन्ह चरित्र "१"।% ‏७ अक्टोबर २०२२ राष्ट्रिय जनसङ्ख्या सूचक[३५]
३८   पोल्यान्ड ३८,२३०,००० ०.४७९‏% २८ फेब्रुअरी २०२१ मासिक राष्ट्रिय अनुमान[३६]
३९   मोरोक्को[ञ] ३६,७४१,९०० अभिव्यक्ति त्रुटि: अज्ञात विराम चिन्ह चरित्र "१"।% ‏७ अक्टोबर २०२२ राष्ट्रिय जनसङ्ख्या सूचक[३७]
४०   उज्बेकिस्तान ३४,८५८,५३३ ०.४३७‏% १३ मे २०२१ राष्ट्रिय जनसङ्ख्या सूचक[३८]
४१   साउदी अरब ३४,२१८,१६९ ०.४२९‏% १ जुलाई २०१९ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[३९]
४२   पेरू ३३,०३५,३०४ ०.४१४‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[४०]
४३   अफगानिस्तान ३२,८९०,१७१ ०.४१२‏% १ जुलाई २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[४१]
४४   मलेसिया ३२,९६३,७०० अभिव्यक्ति त्रुटि: अज्ञात विराम चिन्ह चरित्र "८"।% ‏७ अक्टोबर २०२२ राष्ट्रिय जनसङ्ख्या सूचक[४२]
४५   अङ्गोला ३२,०९७,६७१ ०.४०२‏% ३० जुन २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[४३]
४६   घाना ३०,९५५,२०२ ०.३८८‏% १ जुलाई २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[४४]
४७   मोजाम्बिक ३०,८३२,२४४ ०.३८६‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[४५]
४८   यमन ३०,४९१,००० ०.३८२‏% १ जुलाई २०२१ संयुक्तराष्ट्र अनुमान[२]
४९   नेपाल ३०,३७८,०५५ ०.३८१‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[४६]
५०   भेनेजुएला २८,७०५,००० ०.३६‏% १ जुलाई २०२१ संयुक्तराष्ट्र अनुमान[२]
५१   आइभोरी कोस्ट २७,०८७,७३२ ०.३३९‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[४७]
५२   माडागास्कर २६,९२३,३५३ ०.३३७‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[४८]
५३   अस्ट्रेलिया २६,०७८,००० अभिव्यक्ति त्रुटि: अज्ञात विराम चिन्ह चरित्र "८"।% ‏७ अक्टोबर २०२२ राष्ट्रिय जनसङ्ख्या सूचक[४९]
५४   उत्तर कोरिया २५,६६०,००० ०.३२१‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[५०]
५५   क्यामेरून २४,३४८,२५१ ०.३०५‏% १ जुलाई २०१९ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[५१]
५६   नाइजर २४,११२,७५३ ०.३०२‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[५२]
  गणतन्त्र चीन[ट] २३,५२५,६२३ ०.२९५‏% ३१ मार्च २०२१ मासिक राष्ट्रिय अनुमान[५३]
५७   श्रीलङ्का २१,९१९,००० ०.२७५‏% १ जुलाई २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[५४]
५८   बुर्किना फासो २१,५१०,१८१ ०.२६९‏% १ जुलाई २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[५५]
५९   माली २०,८५६,००० ०.२६१‏% १ जुलाई २०२१ संयुक्तराष्ट्र अनुमान[५६]
६०   चिली १९,६७८,३६३ ०.२४६‏% ३० जुन २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[५७]
६१   रोमानिया १९,३१७,९८४ ०.२४२‏% १ जनवरी २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[५८]
६२   कजाख्स्तान अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित < सञ्चालक।अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित < सञ्चालक। ढाँचा:Number table sorting-त्रुटि: भिन्न अंश असमर्थित‏% ७ अक्टोबर २०२२ राष्ट्रिय जनसङ्ख्या सूचक[५९]
७३   मलावी १८,८९८,४४१ ०.२३७‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[६०]
६४   जाम्बिया १८,४००,५५६ ०.२३‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[६१]
६५   सिरिया १८,२७६,००० ०.२२९‏% १ जुलाई २०२१ संयुक्तराष्ट्र अनुमान[२]
६६   इक्वेडर १८,०७७,३०० अभिव्यक्ति त्रुटि: अज्ञात विराम चिन्ह चरित्र "१"।% ‏७ अक्टोबर २०२२ राष्ट्रिय जनसङ्ख्या सूचक[६२]
६७   नेदरल्यान्ड[ठ] १७,७७२,३०० अभिव्यक्ति त्रुटि: अज्ञात विराम चिन्ह चरित्र "१"।% ‏७ अक्टोबर २०२२ राष्ट्रिय जनसङ्ख्या सूचक[६३]
६८   सेनेगल १७,२२३,४९७ ०.२१६‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[६४]
६९   ग्वाटेमाला १७,१०९,७४६ ०.२१४‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[६५]
७०   चाड १६,८१८,३९१ ०.२११‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[६६]
७१   सोमालिया[ड] १६,३६०,००० ०.२०५‏% १ जुलाई २०२१ संयुक्तराष्ट्र अनुमान[२]
७२   जिम्बाब्वे १५,७९०,७१६ ०.१९८‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[६७]
७३   कम्बोडिया १५,५५२,२११ ०.१९५‏% ३ मार्च २०१९ सन् २०१९ जनगणना नतिजा[६८]
७४   दक्षिण सुडान १३,२४९,९२४ ०.१६६‏% १ जुलाई २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[६९]
७५   रुवान्डा १२,९५५,७६८ ०.१६२‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[७०]
७६   गिनी १२,९०७,३९५ ०.१६२‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[७१]
७७   बुरुन्डी १२,५७४,५७१ ०.१५८‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[७२]
७८   बेनिन १२,५०६,३४७ ०.१५७‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[७३]
७९   बोलिभिया ११,७९७,२५७ ०.१४८‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[७४]
८०   ट्युनिसिया ११,७४६,६९५ ०.१४७‏% १ जुलाई २०२० राष्ट्रिय अर्द्ध-वार्षिक अनुमान[७५]
८१   हाइटी ११,७४३,०१७ ०.१४७‏% १ जुलाई २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[७६]
८२   बेल्जियम ११,५६०,२२० ०.१४५‏% १ मार्च २०२१ मासिक राष्ट्रिय अनुमान[७७]
८३   क्युबा ११,१९३,४७० ०.१४‏% ३१ डिसेम्बर २०१९ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[७८]
८४   जोर्डन ११,३१४,००० अभिव्यक्ति त्रुटि: अज्ञात विराम चिन्ह चरित्र "१"।% ‏७ अक्टोबर २०२२ राष्ट्रिय जनसङ्ख्या सूचक[७९]
८५   युनान १०,७१८,५६५ ०.१३४‏% १ जनवरी २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[८०]
८६   चेक गणतन्त्र १०,७०१,७७७ ०.१३४‏% ३१ डिसेम्बर २०२० राष्ट्रिय चौमासिक अनुमान[८१]
८७   डोमिनिकन गणतन्त्र १०,५३५,५३५ ०.१३२‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[८२]
८८   स्विडेन १०,३८९,८०६ ०.१३‏% ३१ मार्च २०२१ मासिक राष्ट्रिय अनुमान[८३]
८९   पोर्चुगल १०,२९५,९०९ ०.१२९‏% ३१ डिसेम्बर २०१९ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[८४]
९०   अजरबैजान १०,१२२,१४८ ०.१२७‏% १ फेब्रुअरी २०२१ मासिक राष्ट्रिय अनुमान[८५]
९१   हङ्गेरी ९,७३०,००० ०.१२२‏% १ जनवरी २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[८६]
९२   संयुक्त अरब इमिरेट्स ९,५०३,७३८ ०.११९‏% ३१ डिसेम्बर २०१९ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[८७]
९३   होन्डुरस ९,४५०,७११ ०.११८‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[८८]
९४   बेलारुस ९,३४९,६४५ ०.११७‏% १ जनवरी २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[८९]
९५   इजरायल ९,५६६,२२० अभिव्यक्ति त्रुटि: अज्ञात विराम चिन्ह चरित्र "५"।% ‏७ अक्टोबर २०२२ राष्ट्रिय जनसङ्ख्या सूचक[९०]
९६   ताजिकिस्तान ९,३१३,८०० ०.११७‏% १ जनवरी २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९१]
९७   पपुवा न्युगिनी ९,१२२,९९४ ०.११४‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९२]
९८   अस्ट्रिया ८,९३३,३४६ ०.११२‏% १ जनवरी २०२१ राष्ट्रिय चौमासिक अनुमान[९३]
९९    स्विट्जरल्यान्ड ८,६६७,१०० ०.१०९‏% ३१ डिसेम्बर २०२० राष्ट्रिय चौमासिक अनुमान[९४]
१००   सिएरा लियोन ८,२९७,८८२ ०.१०४‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९५]
१०१   टोगो ७,८८६,००० ०.०९८८‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९६]
  हङकङ ७,४७४,२०० ०.०९३६‏% ३१ डिसेम्बर २०२० राष्ट्रिय अर्द्ध-वार्षिक अनुमान[९७]
१०२   पाराग्वे ७,३५३,०३८ ०.०९२१‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९८]
१०३   लाओस ७,३३७,७८३ ०.०९१९‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९९]
१०४   लिबिया ६,९५९,००० ०.०८७२‏% १ जुलाई २०२१ संयुक्तराष्ट्र अनुमान[२]
१०५   सर्बिया[ढ] ६,९२६,७०५ ०.०८६८‏% १ जनवरी २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१००]
१०६   बुल्गेरिया ६,९१६,५४८ ०.०८६६‏% ३१ डिसेम्बर २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१०१]
१०७   एल साल्भादोर ६,८२५,९३५ ०.०८५५‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१०२]
१०८   लेबनान ६,७६९,००० ०.०८४८‏% १ जुलाई २०२१ संयुक्तराष्ट्र अनुमान[२]
१०९   किर्गिजस्तान ६,६५३,६०० ०.०८३३‏% १ मार्च २०२१ मासिक राष्ट्रिय अनुमान[१०३]
११०   निकाराग्वा ६,५९५,६७४ ०.०८२६‏% ३० जुन २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१०४]
१११   तुर्कमेनिस्तान ६,११८,००० ०.०७६६‏% १ जुलाई २०२१ संयुक्तराष्ट्र अनुमान[२]
११२   डेनमार्क[ण] ५,८४३,३४७ ०.०७३२‏% १ अप्रिल २०२१ राष्ट्रिय चौमासिक अनुमान[१०५]
११३   सिङ्गापुर ५,६८५,८०७ ०.०७१२‏% ३० जुन २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१०६]
११४   कङ्गो ५,६५७,००० ०.०७०९‏% १ जुलाई २०२१ संयुक्तराष्ट्र अनुमान[२]
११५   मध्य अफ्रिकी गणतन्त्र ५,६३३,४१२ ०.०७०६‏% १ जुलाई २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१०७]
११६   फिनल्यान्ड[त] ५,५०६,९१५ ०.०६९‏% ३१ मार्च २०२१ मासिक राष्ट्रिय अनुमान[१०८]
११७   स्लोभाकिया ५,४५९,७८१ ०.०६८४‏% ३१ डिसेम्बर २०२० राष्ट्रिय चौमासिक अनुमान[१०९]
११८   नर्वे ५,३९१,३६९ ०.०६७५‏% १ जनवरी २०२१ राष्ट्रिय चौमासिक अनुमान[११०]
११९  प्यालेस्टाइन राज्य ५,२२७,१९३ ०.०६५५‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१११]
१२०   कोस्टारिका ५,१६३,०३८ ०.०६४७‏% ३० जुन २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[११२]
१२१   न्युजिल्यान्ड ५,१८८,७२० अभिव्यक्ति त्रुटि: अज्ञात विराम चिन्ह चरित्र "६"।% ‏७ अक्टोबर २०२२ राष्ट्रिय जनसङ्ख्या सूचक[११३]
१२२   आयरल्यान्ड ४,९७७,४०० ०.०६२३‏% १ अप्रिल २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[११४]
१२३   लाइबेरिया ४,६६१,०१० ०.०५८४‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[११५]
१२४   ओमान ४,५०७,३२३ ०.०५६५‏% ३१ मार्च २०२१ मासिक राष्ट्रिय अनुमान[११६]
१२५   कुवेत ४,४६४,५२१ ०.०५५९‏% १ जनवरी २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[११७]
१२६   पानामा ४,२७८,५०० ०.०५३६‏% १ जुलाई २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[११८]
१२७   मौरिटानिया ४,२७१,१९७ ०.०५३५‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[११९]
१२८   क्रोएसिया ४,०४७,२०० ०.०५०७‏% ३० जुन २०२० राष्ट्रिय अर्द्ध-वार्षिक अनुमान[१२०]
१२९   जर्जिया[थ] ३,७२८,५७३ ०.०४६७‏% १ जनवरी २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१२१]
१३०   इरित्रिया ३,६०१,००० ०.०४५१‏% १ जुलाई २०२१ संयुक्तराष्ट्र अनुमान[२]
१३१   उरुग्वे ३,५५४,९१५ ०.०४४५‏% ३० जुन २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१२२]
१३२   मङ्गोलिया अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित < सञ्चालक।अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित < सञ्चालक। ढाँचा:Number table sorting-त्रुटि: भिन्न अंश असमर्थित‏% ७ अक्टोबर २०२२ राष्ट्रिय जनसङ्ख्या सूचक[१२३]
१३३   बोस्निया र हर्जगोभिना ३,३३२,५९३ ०.०४१७‏% १ जुलाई २०१९ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१२४][१२५]
  पोर्तो रिको (संयुक्त राज्य) ३,२८५,८७४ ०.०४१२‏% १ अप्रिल २०२० सन् २०२० जनगणना नतिजा[१२६]
१३४   आर्मेनिया २,९६३,३०० ०.०३७१‏% ३१ डिसेम्बर २०२० राष्ट्रिय चौमासिक अनुमान[१२७]
१३५   अल्बानिया २,८४५,९५५ ०.०३५६‏% १ जनवरी २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१२८]
१३६   लिथुआनिया २,७८७,६५८ ०.०३४९‏% १ अप्रिल २०२१ मासिक राष्ट्रिय अनुमान[१२९]
१३७   जमैका २,७३४,०९३ ०.०३४२‏% ३१ डिसेम्बर २०१९ राष्ट्रिय अर्द्ध-वार्षिक अनुमान[१३०]
१३८   कतार २,६४२,११२ ०.०३३१‏% ३१ मार्च २०२१ मासिक राष्ट्रिय अनुमान[१३१]
१३९   मोल्दोभा[द] २,६४०,४३८ ०.०३३१‏% १ जनवरी २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१३२]
१४०   नामिबिया २,५५०,२२६ ०.०३१९‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१३३]
१४१   बोत्स्वाना २,४१०,३३८ ०.०३०२‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१३४]
१४२   गाम्बिया २,३३५,५०४ ०.०२९३‏% १ जुलाई २०१८ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१३५]
१४३   गाबोन २,२३३,२७२ ०.०२८‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१३६]
१४४   स्लोभेनिया २,१०८,९७७ ०.०२६४‏% १ जनवरी २०२१ राष्ट्रिय चौमासिक अनुमान[१३७]
१४५   म्यासेडोनिया २,०७६,२५५ ०.०२६‏% ३१ डिसेम्बर २०१९ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१३८]
१४६   लेसोथो २,००७,२०१ ०.०२५१‏% १० अप्रिल २०१६ सन् २०१६ जनगणना नतिजा[१३९]
१४७   लात्भिया १,८८९,००० ०.०२३७‏% १ मार्च २०२१ मासिक राष्ट्रिय अनुमान[१४०]
  कोसोभो[ध] १,७८२,११५ ०.०२२३‏% ३१ डिसेम्बर २०१९ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१४१]
१४८   गिनी-बिसाउ १,६४६,०७७ ०.०२०६‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१४२]
१४९   भूमध्यरेखीय गिनी १,५०५,५८८ ०.०१८९‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१४३]
१५०   बहराइन १,५०१,६३५ ०.०१८८‏% १७ मार्च २०२० सन् २०२० जनगणना नतिजा[१४४]
१५१   ट्रिनिडाड र टोबागो १,३६६,७२५ ०.०१७१‏% ३० जुन २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१४५]
१५२   एस्टोनिया १,३२९,४६० ०.०१६७‏% १ जनवरी २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१४६]
१५३   पूर्वी टिमोर १,३१७,७८० ०.०१६५‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१४७]
१५४   मौरिसस १,२६६,०३० ०.०१५९‏% ३१ डिसेम्बर २०२० राष्ट्रिय अर्द्ध-वार्षिक अनुमान[१४८]
१५५   एस्वातिनी १,०९३,२३८ ०.०१३७‏% ११ मे २०१७ सन् २०१७ जनगणना नतिजा[१४९]
१५६   जिबुटी ९७६,१०७ ०.०१२२‏% १ जुलाई २०१९ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१५०]
१५७   फिजी ८९८,४०२ ०.०११३‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९२]
१५८   साइप्रस[न] ८८८,००५ ०.०१११‏% ३१ डिसेम्बर २०१९ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१५१]
१५९   कोमोरोस ७५८,३१६ ०.००९५‏% १५ डिसेम्बर २०१७ सन् २०१७ जनगणना नतिजा[१५२]
१६०   भुटान ७५६,१२९ ०.००९५‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१५३]
१६१   गुयना ७४३,६९९ ०.००९३‏% १ जुलाई २०१९ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१५४]
१६२   सोलोमन द्वीप ७२८,०४१ ०.००९१‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९२]
  मकाउ ६८३,१०० ०.००८६‏% ३१ डिसेम्बर २०२० राष्ट्रिय चौमासिक अनुमान[१५५]
१६३   लक्जेम्बर्ग ६३४,७३० ०.००८‏% १ जनवरी २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१५६]
१६४   मोन्टेनेग्रो ६२१,८७३ ०.००७८‏% १ जनवरी २०२० राष्ट्रिय अर्द्ध-वार्षिक अनुमान[१५७]
  पश्चिम सहारा[प] ६१२,००० ०.००७७‏% १ जुलाई २०२१ संयुक्तराष्ट्र अनुमान[२]
१६५   सुरिनाम ५९०,१०० ०.००७४‏% १ जुलाई २०१८ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१५८]
१६६   केप भर्ड ५६३,१९८ ०.००७१‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१५९]
१६७   माल्टा ५१४,५६४ ०.००६४‏% ३१ डिसेम्बर २०१९ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१६०]
  ट्रान्सनिसट्रिया[फ] ४६९,००० ०.००५९‏% १ जनवरी २०१८ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१६१]
१६८   ब्रुनाई ४५३,६०० ०.००५७‏% १ जुलाई २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१६२]
१६९   बेलिज ४१९,१९९ ०.००५३‏% १ जुलाई २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१६३]
१७०   बहामस ३९३,४५० ०.००४९‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१६४]
१७१   माल्दिभ्स ३८३,१३५ ०.००४८‏% ३१ डिसेम्बर २०१९ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१६५]
  उत्तरी साइप्रस[ब] ३७२,४८६ ०.००४७‏% ३१ डिसेम्बर २०१८ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१६६]
१७२   आइसल्यान्ड ३६९,८७० ०.००४६‏% ३१ मार्च २०२१ राष्ट्रिय चौमासिक अनुमान[१६७]
१७३   भानुअटु ३०१,२९५ ०.००३८‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९२]
१७४   बार्बाडोस २८८,००० ०.००३६‏% १ जुलाई २०२१ संयुक्तराष्ट्र अनुमान[२]
  फ्रान्सेली पोलिनेसिया (फ्रान्स) २७९,८९० ०.००३५‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९२]
  न्यु क्यालोडेनिया (फ्रान्स) २७३,६७४ ०.००३४‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९२]
  अबखाजिया[भ] २४५,४२४ ०.००३१‏% १ जनवरी २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१६८]
१७५   साओ तोमे र प्रिन्सिपी २१४,६१० ०.००२७‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१६९]
१७६   सामोआ १९९,८५३ ०.००२५‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९२]
१७७   सेन्ट लुसिया १७८,६९६ ०.००२२‏% १ जुलाई २०१८ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१७०]
  ग्वाम (सरा) १७८,३०६ ०.००२२‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९२]
  कुरासाओ (नेदरल्यान्ड) १५६,२२३ ०.००२‏% १ जनवरी २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१७१]
  गणतन्त्र आर्टसाख[म] १४८,८०० ०.००१९‏% १ जनवरी २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१७२]
१७८   किरिबाटी १२०,७४० ०.००१५‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९२]
१७९   ग्रेनाडा ११३,००० ०.००१४‏% १ जुलाई २०२१ संयुक्तराष्ट्र अनुमान[२]
  अरुबा (नेदरल्यान्ड) १११,९०४ ०.००१४‏% ३० सेप्टेम्बर २०२० राष्ट्रिय चौमासिक अनुमान[१७३]
१८०   सेन्ट भिन्सेन्ट र ग्रेनाडिन्स ११०,६९६ ०.००१४‏% १ जुलाई २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१७४]
  जर्सी (सअ) १०७,८०० ०.००१४‏% ३१ डिसेम्बर २०१९ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१७५]
१८१   माइक्रोनेसियाको सङ्घीय राज्य १०५,७५४ ०.००१३‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९२]
  संयुक्त राज्य भर्जिन टापु (सरा) १०४,००० ०.००१३‏% १ जुलाई २०२१ संयुक्तराष्ट्र अनुमान[२]
१८२   टोङ्गा ९९,५३२ ०.००१२‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९२]
१८३   एन्टिगुआ र बर्बुडा ९९,३३७ ०.००१२‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१७६]
१८४   सेसेल्स ९८,९६३ ०.००१२‏% ३१ डिसेम्बर २०२० राष्ट्रिय अर्द्ध-वार्षिक अनुमान[१७७]
  आइजल अफ म्यान (सअ) ८३,३१४ ०.००१‏% २४ अप्रिल २०१६ सन् २०१६ जनगणना नतिजा[१७८]
१८५   एन्डोरा ७८,०१५ ०.००१‏% ३१ डिसेम्बर २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१७९]
१८६   डोमिनिका ७२,००० ०.०००९‏% १ जुलाई २०२१ संयुक्तराष्ट्र अनुमान[२]
  केम्यान टापु (संअ) ६५,७८६ ०.०००८‏% ३० सेप्टेम्बर २०२० राष्ट्रिय चौमासिक अनुमान[१८०]
  बर्मुडा (संअ) ६४,०५५ ०.०००८‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१८१]
  गुर्न्जी (सअ) ६३,१२४ ०.०००८‏% ३० जुन २०२० राष्ट्रिय चौमासिक अनुमान[१८२]
  अमेरिकी सामोआ (सरा) ५६,९५१ ०.०००७‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९२]
  उत्तरी मारिआना टापु (सरा) ५६,८०१ ०.०००७‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९२]
  ग्रिनल्यान्ड (डेनमार्क) ५६,४२१ ०.०००७‏% १ जनवरी २०२१ राष्ट्रिय चौमासिक अनुमान[१८३]
१८७   मार्सल टापु ५४,५१६ ०.०००७‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९२]
१८८   सेन्ट किट्स र नेभिस ५४,००० ०.०००७‏% १ जुलाई २०२१ संयुक्तराष्ट्र अनुमान[२]
  दक्षिण ओसेटिया[य] ५३,५३२ ०.०००७‏% १५ अक्टोबर २०१५ प्रारम्भिक सन् २०१५ जनगणना नतिजा[१८४]
  फरोइ टापु (डेनमार्क) ५३,१०८ ०.०००७‏% १ मार्च २०२१ मासिक राष्ट्रिय अनुमान[१८५]
  तुर्क तथा काइकोस टापु (सअ) ४२,९५३ ०.०००५‏% १ जुलाई २०१९ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१८६]
  सिन्ट मार्टिन (नेदरल्यान्ड) ४०,६१४ ०.०००५‏% १ जनवरी २०१८ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१८७]
१८९   लिस्टेनस्टाइन ३९,०६२ ०.०००५‏% ३१ डिसेम्बर २०२० राष्ट्रिय अर्द्ध-वार्षिक अनुमान[१८८]
१९०   मोनाको ३८,३५० ०.०००५‏% ३१ डिसेम्बर २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१८९]
  सेन्ट मार्टिन (फ्रान्स) ३४,०६५ ०.०००४‏% १ जनवरी २०१८ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१९०]
  जिब्राल्टार (सअ) ३४,००३ ०.०००४‏% १ जुलाई २०१६ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१९१]
१९१   सान मारिनो ३३,६०४ ०.०००४‏% ३१ मार्च २०२१ मासिक राष्ट्रिय अनुमान[१९२]
  ओलान्द द्वीप (फिनल्यान्ड) ३०,२०१ ०.०००४‏% ३१ मार्च २०२१ मासिक राष्ट्रिय अनुमान[१०८]
  बेलायती भर्जिन टापु (सअ) ३०,००० ०.०००४‏% १ जुलाई २०२१ संयुक्तराष्ट्र अनुमान[२]
१९२   पलाउ १७,९५७ ०.०००२‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९२]
  कुक टापु (न्युजिल्यान्ड) १५,३४२ ०.०००२‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९२]
  एङ्गुइला (सअ) १५,००० ०.०००२‏% १ जुलाई २०२१ संयुक्तराष्ट्र अनुमान[२]
१९३   नाउरू ११,८३२ ०.०००१‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९२]
  वालिस र फुतुना (फ्रान्स) ११,३६९ ०.०००१‏% १ जनवरी २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९२]
१९४   टुभालु १०,६७९ ०.०००१‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९२]
  सेन्ट बार्तेलेमी (फ्रान्स) १०,१२४ ०.०००१‏% १ जनवरी २०१८ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१९३]
  सेन्ट पियर र मिक्लोँ (फ्रान्स) ५,९८५ ०.०००१‏% १ जनवरी २०१८ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१९४]
  सेन्ट हेलेना (सअ) ५,६३३ ०.०००१‏% ७ फेब्रुअरी २०१६ सन् २०१६ जनगणना नतिजा[१९५]
  मोन्टसेराट (सअ) ५,००० ०.०००१‏% १ जुलाई २०२१ संयुक्तराष्ट्र अनुमान[२]
  फल्कल्यान्ड टापु (संअ) ३,३९८ ‏% ९ अक्टोबर २०१६ सन् २०१६ जनगणना नतिजा[१९६]
  क्रिसमस टापु (अस्ट्रेलिया) १,९६६ ‏% ३० जुन २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१९७]
  नोर्फोक टापु (अस्ट्रेलिया) १,७३४ ‏% ३० जुन २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१९७]
  नियु (न्युजिल्यान्ड) १,५४९ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९२]
  टोकेलाउ (न्युजिल्यान्ड) १,५०१ ‏% १ जुलाई २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[९२]
१९५    भ्याटिकन सिटी[र] ८२५ ‏% १ फेब्रुअरी २०१९ मासिक राष्ट्रिय अनुमान[१९८]
  कोकोस टापु (अस्ट्रेलिया) ५७३ ‏% ३० जुन २०२० राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१९७]
  पिटकेर्न टापु (संअ) ४० ‏% १ जनवरी २०२१ राष्ट्रिय वार्षिक अनुमान[१९९]
 विश्व ७,९८३,१३०,००० १००% ७ अक्टोबर २०२२ संयुक्तराष्ट्र अनुमान[२००]

टिप्पणीसम्पादन

  1. यसको विशेष प्रशासनिक क्षेत्रहरू हङकङमकाउ बाहेक जनगणनाको तथ्याङ्कले मुख्यभूमि चीनलाई जनाउँदछ जसमध्ये पहिला १ जुलाई १९९७ मा चीनको सार्वभौमिकतामा फर्किएको थियो भने पछिल्लो पटक २० डिसेम्बर १९९९ मा फर्किएको थियो।
  2. यस तथ्याङ्कमा भारत प्रशासित कश्मीरको जनसङ्ख्या समावेश छ तर चीन वा पाकिस्तान प्रशासित कश्मीरको जनसङ्ख्या भने यसमा समावेश छैन।
  3. यसमा संयुक्त राज्य अमेरिकाको अधिनमा रहेका अन्य टापु देशहरूलाई समावेश गरिएको छैन, यसमा कोलोम्बिया जिल्ला र यसमा ५० राज्यहरूको जनसङ्ख्यालाई मात्र समेटिएको छ।
  4. यसमा भारत र चीन प्रशासित कश्मीरलाई छोडेर पाकिस्तान प्रशासित कश्मीरको मात्र जनसङ्ख्या समावेश छ।
  5. रूसको विवादित क्षेत्र गणतन्त्र क्रिमिया र सेभास्तोपोल समावेश।
  6. फ्रान्सको १८ क्षेत्र तथा प्रदेशहरूको जनशाङ्खिकि, फ्रान्स शासित अन्य टापुु राष्ट्रहरू समावेश नगरिएको।
  7. १४ शासित राष्ट्रहरू समावेश नगरिएको।
  8. जान्जिबार समावेश
  9. क्रिमिया, सेभास्तोपोल समावेश नगरिएको। क्रिमियाको भाग रूससँग विवादित रहेको छ भने यो रुसको नियन्त्रणमा रहेको छ। यसमा दोन्बास क्षेत्रको जनसङ्ख्या समावेश गरिएको छ।
  10. पश्चिम सहाराको विवादित क्षेत्र समावेश नगरिएको।
  11. ताइवान (गणतन्त्र चीन) साना टापुहरू पनि समावेश गरिएको। संयुक्त राष्ट्र र चीनले ताइवानलाई एक सर्वभौम सम्पन्न राष्ट्रकोो रूपमा मान्यता प्रदान गरेको छैन।
  12. नेदरल्यान्ड अधिराज्यको तीन देशहरू समावेश नगरिएको।
  13. सोमालिल्यान्ड समावेश।
  14. कोसोभो समावेश नगरिएको
  15. फारोइ टापुग्रिनल्यान्ड समावेश नगरिएको।
  16. ओलान्द द्वीप समावेश छैन।
  17. अबखाजिया बाहेक (२,४२,८६२ सन् २०११ को जनगणना) र दक्षिण ओसेटिया (५३,५५९ सन् २०१५ को जनगणना)
  18. ट्रान्सनिस्ट्रिया समावेश छैन।
  19. कोसोभोको राजनीतिक स्थिति विवादित छ। सन् २००८ मा सर्बियाबाट एकपक्षीय रूपमा स्वतन्त्रता घोषित गर्दै कोसोभो संयुक्त राष्ट्र सदस्यका ११० भन्दा बढी राष्ट्रहरूबाट औपचारिक रूपमा स्वतन्त्र राज्यको रूपमा मान्यता प्राप्त गरेको छ, जबकि सर्बियाले यसलाई आफ्नो सार्वभौम क्षेत्रको भागको रूपमा दावी गरिरहेको छ।
  20. उत्तरी साइप्रस समावेश नगरिएको
  21. प्रशासन मोरोक्को र साहरवी अरब गणतन्त्रमा विभाजित गरिएको छ, जहाँ दुबैले सबै भूभाग दावी गर्दछन्।
  22. वास्तविक रूपमा स्वतन्त्र, कानुन अनुसार मोल्दोभाको भाग
  23. कानुन अनुसार, साइप्रसको भाग, वास्तविक रूपमा स्वतन्त्र
  24. अबखाजिया, गणतन्त्र अब्खाजिया र जर्जियाको क्षेत्रीय विवादको विषय हो। अबखाजिया गणतन्त्रले २३ जुलाई १९९२ मा एकमत भएर स्वतन्त्रताको घोषणा गरेको थियो तर जर्जियाले यसलाई आफ्नै सार्वभौम क्षेत्रको भागको रूपमा दाबी गरिरहेको छ र यसलाई रूसले कब्जा गरेको इलाकाको रूपमा नामाकरण गरेको छ। अबखाजियाले संयुक्त राष्ट्रसङ्घका १९३ सदस्य राष्ट्रमध्ये ७ राष्ट्रबाट स्वतन्त्र राज्यको रूपमा औपचारिक मान्यता प्राप्त गरेको छ। तीमध्ये १ ले पछि आफ्नो मान्यता फिर्ता लिएको छ।
  25. कानुनी रूपमा अजरबैजानको भाग, वास्तविक रूपमा स्वतन्त्र
  26. दक्षिण ओसेटियाको स्थिति विवादित रहेको छ। यसले आफूलाई एक स्वतन्त्र राष्ट्रको रूपमा मान्यता दिएको छ। तथापि, यसलाई केही देशहरूले मात्र मान्यता प्रदान गरेका छन्। जर्जियाली सरकार र विश्वका थुप्रै देशहरूले यसलाई कानुनी रूपमा जर्जियाकै भागको रूपमा स्वीकार गरेका छन्।
  27. भ्याटिकन सिटीको कुल जनसङ्ख्या ८२५ रहेको छ जहाँ ४५३ स्वदेशी र ३७२ आप्रवासी नागरिक रहेका छन्।

सन्दर्भ सामग्रीहरूसम्पादन

  1. "China's Population: The Most Surprising Demographic Crisis", The Economist, २०१३, मूलबाट २७ मार्च २०१८-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १८ अप्रिल २०२० 
  2. २.०० २.०१ २.०२ २.०३ २.०४ २.०५ २.०६ २.०७ २.०८ २.०९ २.१० २.११ २.१२ २.१३ २.१४ २.१५ २.१६ २.१७ २.१८ २.१९ २.२० २.२१ २.२२ United Nations, "World Population Prospects 2019", population.un.org, मूलबाट १५ अक्टोबर २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १६ अक्टोबर २०२० 
  3. "National Data", data.stats.gov.cn, मूलबाट १४ जुन २०१८-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २२ नोभेम्बर २०१९ 
  4. "Open Government Data Platform India", data.gov.in, मूलबाट १९ जुन २०१६-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २२ नोभेम्बर २०१९ 
  5. "Population Clock", www.census.gov, मूलबाट १७ नोभेम्बर २०१५-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १८ अप्रिल २०२० 
  6. "Hasil Sensus Penduduk 2020" (idमा), Statistics Indonesia, २१ जनवरी २०२१, पृ: ९, मूलबाट २२ जनवरी २०२१-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २१ जनवरी २०२१ 
  7. "IBGE | Projeção da população", www.ibge.gov.br, मूलबाट ४ फेब्रुअरी २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २२ नोभेम्बर २०१९ 
  8. "Bangladesh Bureau of Statistics", www.bbs.gov.bd, ४ सेप्टेम्बर २०११, मूलबाट ४ सेप्टेम्बर २०११-मा सङ्ग्रहित। 
  9. "Федеральная служба государственной статистики", www.gks.ru, मूलबाट ४ जनवरी २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ५ जनवरी २०२० 
  10. "Censo de Población y Vivienda 2020", inegi.org.mx, मूलबाट २६ जनवरी २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २५ जनवरी २०२१ 
  11. "Statistics Bureau Home Page/Population Estimates Monthly Report", www.stat.go.jp, मूलबाट ६ जुन २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १८ अप्रिल २०२० 
  12. "Home - Commission on Population", www.popcom.gov.ph, मूलबाट ३ अप्रिल २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १८ अप्रिल २०२० 
  13. "الجهاز المركزي للتعبئة العامة والإحصاء", www.capmas.gov.eg, मूलबाट ११ मे २०११-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १९ अप्रिल २०१५ 
  14. "REPORT ON SOCIO-ECONOMIC SITUATION IN QUARTER IV AND 2020", gso.gov.vn, मूलबाट २८ जुलाई २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ३० डिसेम्बर २०२० 
  15. "Statistical Center of Iran > Population help", www.amar.org.ir, मूलबाट २ फेब्रुअरी २०१७-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २२ नोभेम्बर २०१९ 
  16. "Turkey Statistical Institute", www.tuik.gov.tr, मूलबाट २ फेब्रुअरी २०२१-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ४ फेब्रुअरी २०२१ 
  17. "Population by sex and citizenship", destatis.de, मूलबाट १ सेप्टेम्बर २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १९ नोभेम्बर २०२० 
  18. "Demography - Population at the beginning of the month - France (including Mayotte since 2014)", www.insee.fr, मूलबाट ३ अप्रिल २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १८ अप्रिल २०२० 
  19. "United Kingdom population mid-year estimate - Office for National Statistics", www.ons.gov.uk, मूलबाट १२ जुलाई २०१७-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ३१ मार्च २०२० 
  20. "มิเตอร์ประเทศไทย - Thailandometers", www.thailandometers.mahidol.ac.th, मूलबाट ३१ जनवरी २०१६-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २ जनवरी २०१६ 
  21. "Mid-year population estimates: 2020", stats sa, मूलबाट २९ जुलाई २०१९-मा सङ्ग्रहित। 
  22. "National Population Projections", केन्द्रीय तथ्याङ्क विभाग, फेब्रुअरी २०१८, मूलबाट १२ जुन २०१८-मा सङ्ग्रहित। 
  23. "ISTAT - Demography, Statistics, Demographic Balance, Resident Population", demo.istat.it, अन्तिम पहुँच २ मे २०२१ 
  24. "Thematic Report on Population Projections for The Union of Myanmar, States/Regions, Rural and Urban Areas, 2014 - 2050", २०१४ म्यानमार जनसङ्ख्या र जनगणना, Department of Population, मार्च २०१७, मूलबाट २३ जुन २०१७-मा सङ्ग्रहित। 
  25. "주민등록 인구 및 세대현황", Statistics Korea Population Database, मूलबाट ३० मार्च २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ३० सेप्टेम्बर २०२० 
  26. "Proyecciones de Poblacion", dane.gov.co, मूलबाट ३० मार्च २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १८ अप्रिल २०२० 
  27. Munene, Evans (४ नोभेम्बर २०१९), "2019 Kenya Population and Housing Census Results", knbs.or.ke, मूलबाट १३ नोभेम्बर २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ५ नोभेम्बर २०१९ 
  28. "Cifras de población. Últimos datos", ine.es, मूलबाट ३० डिसेम्बर २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ११ फेब्रुअरी २०२१ 
  29. "INDEC: Instituto Nacional de Estadística y Censos de la República Argentina", www.indec.gob.ar, मूलबाट ३ अगस्ट २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ३० सेप्टेम्बर २०२० 
  30. "Demographie Algerienne 2019", www.ons.dz, मूलबाट २३ जुलाई २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ३० सेप्टेम्बर २०२० 
  31. "الجهاز المركزي للإحصاء", cbs.gov.sd, मूलबाट १३ नोभेम्बर २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १८ अप्रिल २०२० 
  32. "युगान्डाको केन्द्रीय तथ्याङ्क विभाग", ubos.org, मूलबाट २२ सेप्टेम्बर २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १ अक्टोबर २०२० 
  33. "Population of Ukraine - Population (by estimate) as of July 1, 2020. Average annual populations January-June 2020", Population of Ukraine, State Statistics Service of Ukraine, मूलबाट ८ अगस्ट २०१६-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ५ अप्रिल २०१५ 
  34. "المؤشرات الديمغرافية والسكانية - الجهاز المركزي للاحصاء", cosit.gov.iq, मूलबाट ३ डिसेम्बर २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १८ अप्रिल २०२० 
  35. Government of Canada, Statistics Canada (११ जुलाई २०१८), "Canada's population clock (real-time model)", www150.statcan.gc.ca, मूलबाट १९ डिसेम्बर २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १८ अप्रिल २०२० 
  36. "Statistical Bulletin No 3/2021", stat.gov.pl, अन्तिम पहुँच २६ अप्रिल २०२१ 
  37. Maaroufi, Youssef, "Projections de la population totale par groupe d'âge et sexe (en milliers et au milieu de l'année) : 1960-2050", Site institutionnel du Haut-Commissariat au Plan du Royaume du Maroc, मूलबाट १४ नोभेम्बर २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २२ नोभेम्बर २०१९ 
  38. "Statistika qo'mitasi — O'ZBEKISTON AHOLISI", stat.uz, मूलबाट २० जनवरी २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १९ जनवरी २०१९ 
  39. "Population by Age Groups ,and Gender", General Authority for Statistics, मूलबाट ३ अगस्ट २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ५ जुलाई २०२० 
  40. "Perú: Estimaciones y Proyecciones de la Población Nacional, 1950-2070", inei.gob.pe, मूलबाट २३ सेप्टेम्बर २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ३० सेप्टेम्बर २०२० 
  41. (enमा) د هېواد د وګړو اټکل برآورد نفوس کشور1399 (Report). https://www.nsia.gov.af:8080/wp-content/uploads/2020/06/%D8%A8%D8%B1%D8%A2%D9%88%D8%B1%D8%AF-%D9%86%D9%81%D9%88%D8%B3-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1-%DB%B1%DB%B3%DB%B9%DB%B9-%D9%86%D8%B3%D8%AE%DB%80-%D8%A7%D9%88%D9%84.pdf. अन्तिम पहुँच मिति: 1 July 2020. 
  42. "Department of Statistics Malaysia National Portal", www.dosm.gov.my, मूलबाट १८ नोभेम्बर २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २२ नोभेम्बर २०१९ 
  43. "Início", www.ine.gov.ao, मूलबाट १९ मार्च २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १८ अप्रिल २०२० 
  44. "Ghana Statistical Services.", www.statsghana.gov.gh, मूलबाट १८ मे २०११-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २२ नोभेम्बर २०१९ 
  45. "Projecções da População — Instituto Nacional de Estatistica", www.ine.gov.mz, मूलबाट ७ मार्च २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १८ अप्रिल २०२० 
  46. "National Population and Housing Census 2011", www.cbs.gov.np, मूलबाट १ अप्रिल २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १६ अक्टोबर २०२० 
  47. "BIENVENUE SUR LE SITE DE L'INSTITUT NATIONAL DE LA STATISTIQUE ( I N S ) DE COTE D'IVOIRE", www.ins.ci, मूलबाट ९ मे २०१३-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १ जुलाई २०२० 
  48. "TROISIEME RECENSEMENT GENERAL DE LA POPULATION ET DE L'HABITATION", instat.mg, मूलबाट २२ मार्च २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १६ अक्टोबर २०२० 
  49. "Population clock", www.abs.gov.au, अस्ट्रेलियाको केन्द्रीय तथ्याङ्क विभाग, मूलबाट १३ डिसेम्बर २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २२ नोभेम्बर २०१९ 
  50. "Democratic People's Republic of Korea Population Projection (2014–2050)", मूलबाट १२ अप्रिल २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १६ अक्टोबर २०२० 
  51. "Central Bureau of the Census and Population Studies Cameroon", www.bucrep.cm, मूलबाट २४ फेब्रुअरी २०२१-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २३ अगस्ट २०२० 
  52. "PROJECTION DEMOGRAPHIQUE 2012 A 2035", www.stat-niger.org, मूलबाट १ डिसेम्बर २०१७-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १६ अक्टोबर २०२० 
  53. "National Statistics, Republic of China (Taiwan)", eng.stat.gov.tw, मूलबाट ३१ जनवरी २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २२ नोभेम्बर २०१९ 
  54. "Mid‐year Population Estimates by District & Sex, 2015 ‐ 2020", www.statistics.gov.lk, मूलबाट १३ नोभेम्बर २०१६-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २२ जनवरी २०२१ 
  55. "Indicateurs Demographiques: Burkina Faso (Projections 2020)", मूलबाट ५ जनवरी २०१६-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २२ जनवरी २०२१ 
  56. "World Population Prospects - Population Division - United Nations", population.un.org, मूलबाट १७ अक्टोबर २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २५ सेप्टेम्बर २०२० 
  57. "Proyecciones de población", www.ine.cl, मूलबाट २८ अगस्ट २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ३० सेप्टेम्बर २०२० 
  58. "Populaţia rezidentă la 1 ianuarie 2020" [The usually resident population on 1 January 2020], insse.ro (रोमानियालीमा), Institutul Național de Statistică, मूलबाट २३ सेप्टेम्बर २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २८ अगस्ट २०२० 
  59. "Ministry of National Economy of the Republic of Kazakhstan Committee on Statistics", stat.gov.kz, मूलबाट २२ मार्च २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २२ मार्च २०१९ 
  60. "Population Projections 2018-2050", nsomalawi.mw, मूलबाट ३० अक्टोबर २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २६ अक्टोबर २०२० 
  61. "Population and Demographic Projections 2011 - 2035", www.zamstats.gov.zm, मूलबाट १३ अगस्ट २०१७-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १३ अगस्ट २०१७ 
  62. "Inicio", www.ecuadorencifras.gob.ec, मूलबाट १३ नोभेम्बर २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २२ नोभेम्बर २०१९ 
  63. Netherlands, Statistics, "Population counter", Statistics Netherlands, मूलबाट ९ अक्टोबर २०१८-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १८ अप्रिल २०२० 
  64. "Agence Nationale de Statistique et de la Démographie", www.ansd.sn, मूलबाट २८ अक्टोबर २०११-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २६ अक्टोबर २०११ 
  65. "Estimaciones y proyecciones nacionales de población", Instituto Nacional de Estadística Guatemala, २०१९, मूलबाट २३ डिसेम्बर २०१९-मा सङ्ग्रहित। 
  66. "Population* 2020", www.inseed-td.net, Institut National de la Statistique, des Etudes Economiques et Démographiques, मूलबाट २९ मार्च २०२०-मा सङ्ग्रहित। 
  67. Zimbabwe 2012 Population Census Population Projections Thematic Report (Report). Zimbabwe National Statistics Agency. August 2015. http://www.zimstat.co.zw/sites/default/files/img/publications/Census/population_projection.pdf. 
  68. "General Population Census of the Kingdom of Cambodia 2019", National Institute of Statistics, अक्टोबर २०२०, मूलबाट १५ फेब्रुअरी २०२१-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २६ जनवरी २०२१ 
  69. "Population Projections for South Sudan 2015 - 2020", www.ssnbss.org, मूलबाट १२ अप्रिल २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २७ नोभेम्बर २०१७ 
  70. "Thematic Report on Population Projections", statistics.gov.rw, मूलबाट १२ डिसेम्बर २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १८ अप्रिल २०२० 
  71. "Institut National de la Statistique - stat-guinee.org", www.stat-guinee.org, मूलबाट ४ जुलाई २०१२-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २७ नोभेम्बर २०१७ 
  72. "Projections Demographiques au niveau communal 2010-2050", www.isteebu.bi, अन्तिम पहुँच २२ जनवरी २०२१ 
  73. [१]
  74. "INE - Instituto Nacional de Estadística - Estadísticas Demográficas", www.ine.gob.bo, मूलबाट ३० जुन २०१८-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ३० जुन २०१८ 
  75. "Population", ins.tn, मूलबाट ९ सेप्टेम्बर २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २२ नोभेम्बर २०१९ 
  76. "Projections Population Haiti 2007", www.ihsi.ht, मूलबाट ८ जुन २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १८ अप्रिल २०२० 
  77. "Chiffre global de la population par commune", www.ibz.rrn.fgov.be, मूलबाट ४ सेप्टेम्बर २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १७ अक्टोबर २०२० 
  78. "Anuario Demográfico en Cuba Edición 2020 Enero-Diciembre 2019", www.onei.gob.cu, मूलबाट ६ सेप्टेम्बर २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ३० सेप्टेम्बर २०२० 
  79. "Department of Statistics", dosweb.dos.gov.jo, मूलबाट १२ फेब्रुअरी २०१८-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ५ जनवरी २०२० 
  80. "Statistics - ELSTAT", www.statistics.gr, मूलबाट १५ नोभेम्बर २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २२ नोभेम्बर २०१९ 
  81. "Obsah nenalezen | ČSÚ", www.czso.cz, मूलबाट १५ जुन २०१८-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २८ जुलाई २०१५ 
  82. "Oficina Nacional de Estadística (ONE)", www.one.gob.do, मूलबाट २ अप्रिल २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २२ जुन २०२० 
  83. "Population statistics", scb.se, मूलबाट १६ अगस्ट २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २२ जुन २०२० 
  84. "Statistics Portugal - Web Portal", www.ine.pt, मूलबाट ९ जनवरी २०१७-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १७ जुलाई २०१६ 
  85. "Azərbaycan əhalisinin sayı açıqlandı", Oxu.Az, १६ मार्च २०२१। 
  86. "STADAT – 1.1. Népesség, népmozgalom (1941–)", www.ksh.hu, मूलबाट २० जुन २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १२ जुन २०१९ 
  87. "Statistics by Subject", fcsa.gov.ae, मूलबाट ४ जुलाई २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २९ सेप्टेम्बर २०२० 
  88. "Proyecciones Ine 2019" (Excel Spreadsheet), INE – Instituto Nacional de Estadística Honduras, मूलबाट ३ अप्रिल २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १६ अक्टोबर २०२० 
  89. "Population size by regions and Minsk City", www.belstat.gov.by, अन्तिम पहुँच १६ अप्रिल २०२१ 
  90. "Statistics Israel", cbs.gov.il, मूलबाट १८ जुन २०१२-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १८ अप्रिल २०२० 
  91. "Агентии омори назди Президенти Ҷумҳурии Тоҷикистон / Агентии омори назди Президенти Ҷумҳурии Тоҷикистон", www.stat.tj, मूलबाट १३ डिसेम्बर २००९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २२ मार्च २०१९ 
  92. ९२.०० ९२.०१ ९२.०२ ९२.०३ ९२.०४ ९२.०५ ९२.०६ ९२.०७ ९२.०८ ९२.०९ ९२.१० ९२.११ ९२.१२ ९२.१३ ९२.१४ ९२.१५ ९२.१६ ९२.१७ ९२.१८ ९२.१९ ९२.२० "Pacific Data Hub", stats.pacificdata.org, मूलबाट २३ मार्च २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १८ अप्रिल २०२० 
  93. "Bevölkerung zu Jahres-/Quartalsanfang", www.statistik.at, मूलबाट १२ जुन २०१५-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २२ नोभेम्बर २०१९ 
  94. "Ständige Wohnbevölkerung nach Staatsangehörigkeitskategorie, Alter und Kanton, 2. Quartal 2020", bfs.admin.ch (जर्मनेलीमा), Bundesamt für Statistik, २२ सेप्टेम्बर २०२०, मूलबाट ३० जुन २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २२ नोभेम्बर २०१९ 
  95. Gershon P. Y. Togoh; Abu Bakarr Turay; Allieu Komba (October 2017). Sierra Leone 2015 Population and Housing Census – Thematic Report on Population Projections (Report). Statistics Sierra Leone. https://www.statistics.sl/images/StatisticsSL/Documents/Census/2015/sl_2015_phc_thematic_report_on_population_projections.pdf. अन्तिम पहुँच मिति: 18 April 2020. 
  96. "Perspectives Démographiques du Togo 2011-2031", www.stat-togo.org, मूलबाट २७ अगस्ट २०१८-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १ जुलाई २०१८ 
  97. "Population - Overview | Census and Statistics Department", www.censtatd.gov.hk, मूलबाट २५ अप्रिल २०१७-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २२ नोभेम्बर २०१९ 
  98. "Paraguay: Proyección de la Población Nacional, Áreas Urbana y Rural por Sexo y Edad, 2000-2025", www.ine.gov.py, मूलबाट १३ नोभेम्बर २०१५-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ७ मे २०२१ 
  99. "Lao Population Projections 2015-2045", www.lsb.gov.la, मूलबाट २७ जनवरी २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २६ जनवरी २०१९ 
  100. "Home | Statistical Office of the Republic of Serbia", www.stat.gov.rs, मूलबाट ४ डिसेम्बर २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २२ नोभेम्बर २०१९ 
  101. https://www.nsi.bg/en/node/18974
  102. "EL SALVADOR: ESTIMACIONES Y PROYECCIONES DE POBLACIÓN NACIONAL 2005–2050 DEPARTAMENTAL 2005‐2025", www.digestyc.gob.sv, मूलबाट २२ अप्रिल २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २९ अगस्ट २०२० 
  103. "Социально-экономическое положение Кыргызской Республики", stat.kg, मूलबाट २ अप्रिल २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २ अगस्ट २०२० 
  104. "Anuario Estadístico 2019", www.inide.gob.ni, मूलबाट २३ अप्रिल २०२१-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २८ अप्रिल २०२१ 
  105. "Tables in Statbank: Population in डेनमार्क", www.dst.dk, मूलबाट १४ फेब्रुअरी २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २२ नोभेम्बर २०१९ 
  106. "Singapore Department of Statistics (DOS)", www.tablebuilder.singstat.gov.sg, मूलबाट २६ जुलाई २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २५ सेप्टेम्बर २०२० 
  107. "L'étude prospective du secteur forestier en Afrique (FOSA) République centrafricaine", www.fao.org, मूलबाट १२ अप्रिल २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १८ अप्रिल २०२० 
  108. १०८.० १०८.१ "Statistics फिनल्यान्ड - Population - Preliminary population statistics", tilastokeskus.fi, मूलबाट २९ जनवरी २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २७ अप्रिल २०२० 
  109. "Population and migration", slovak.statistics.sk, मूलबाट २८ जुलाई २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ५ जनवरी २०२० 
  110. "2020-01-01", ssb.no, मूलबाट २६ मे २०१८-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २२ मे २०१८ 
  111. "Estimated Population in Palestine Mid-Year by Governorate,1997-2021", www.pcbs.gov.ps, मूलबाट १६ नोभेम्बर २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ५ जनवरी २०२० 
  112. "Estimaciones y Proyecciones de Población por sexo y edad 1950 - 2050", www.inec.go.cr, मूलबाट १४ नोभेम्बर २०१८-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २० जनवरी २०१९ 
  113. "Population clock", archive.stats.govt.nz, मूलबाट २१ फेब्रुअरी २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १८ अप्रिल २०२० 
  114. "Population and Migration Estimates April 2020", www.cso.ie, मूलबाट २४ अगस्ट २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २४ अगस्ट २०२० 
  115. "Analytical Report on Population Projections", www.lisgis.net, मूलबाट १८ अगस्ट २०१६-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २३ जुलाई २०१६ 
  116. "Monthly Statistical Bulletin April 2021", ncsi.gov.om, अन्तिम पहुँच २२ अप्रिल २०२१ 
  117. "الإدارة المركزية للإحصاء - الإحصاءات و النشرات", www.csb.gov.kw, मूलबाट ४ जुलाई २०१८-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ४ जुलाई २०१८ 
  118. "Estimación y Proyyecione de la Población Panama", www.contralor.ia.gob.pa, मूलबाट १२ अप्रिल २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ४ जुलाई २०१८ 
  119. "Projections demographiques Mauritanie", www.ons.mr, मूलबाट २५ नोभेम्बर २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १८ अप्रिल २०२० 
  120. "CROATIAN BUREAU OF STATISTICS - REPUBLIC OF CROATIA", www.dzs.hr, मूलबाट १६ अप्रिल २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १८ अप्रिल २०२० 
  121. "National Statistics Office of Georgia", www.geostat.ge, मूलबाट ३ अगस्ट २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ३० सेप्टेम्बर २०२० 
  122. "Estimaciones y Proyecciones - Instituto Nacional de Estadística", www.ine.gub.uy, मूलबाट २२ मार्च २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ३ जनवरी २०१६ 
  123. information@nso.mn, NSO +976-326414, "Үндэсний статистикийн хороо: NSO.MN", Үндэсний статистикийн хороо, मूलबाट २७ सेप्टेम्बर २०१८-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १३ मे २०१० 
  124. "Republika Srpska Institute of Statistics", rzs.rs.ba, मूलबाट १६ सेप्टेम्बर २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २५ सेप्टेम्बर २०२० 
  125. "Population and Register Federation of Bosnia and Herzegovina", fzs.ba, मूलबाट २० फेब्रुअरी २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २५ सेप्टेम्बर २०२० 
  126. "Table 2. Resident Population for the 50 States, the District of Columbia, and Puerto Rico: 2020 Census", United States Census Bureau, २६ अप्रिल २०२१, मूलबाट २६ अप्रिल २०२१-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २७ अप्रिल २०२१ 
  127. "Time series / Statistical Committee of the Republic of Armenia", www.armstat.am, मूलबाट ३ अप्रिल २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २२ नोभेम्बर २०१९ 
  128. "Population in Albania, 1 January 2020", The Institute of Statistics (INSTAT), मूलबाट २६ मार्च २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १६ अक्टोबर २०२० 
  129. "Pradžia - Oficialiosios statistikos portalas", osp.stat.gov.lt, मूलबाट २० मार्च २०१५-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २२ नोभेम्बर २०१९ 
  130. "Population", statinja.gov.jm, मूलबाट ४ डिसेम्बर २०१५-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २६ डिसेम्बर २०१५ 
  131. "Monthly Figures on Total Population", psa.gov.qa, मूलबाट १० मार्च २०२१-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २५ अप्रिल २०२१ 
  132. "Usual resident population by age group and sex as of January 1, 2014-2020", statistica.gov.md, Biroul Naţional de Statistică, ३ अगस्ट २०२०, अन्तिम पहुँच ३ अगस्ट २०२० 
  133. "Namibia Population Projections 2011-2041", cms.my.na, मूलबाट २५ फेब्रुअरी २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १८ अप्रिल २०२० 
  134. "Botswana Population Projections 2011-2026", www.statsbots.org.bw, मूलबाट १२ अप्रिल २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २० जनवरी २०१९ 
  135. "The Gambia Statistical Abstract 2018", gbosdata.org, अन्तिम पहुँच २५ सेप्टेम्बर २०२० 
  136. "Projection de la Population Gabon 2019-2025", www.statgabon.ga, अन्तिम पहुँच २३ सेप्टेम्बर २०२० 
  137. "Prebivalstvo, Slovenija, 1. januar 2021", www.stat.si, मूलबाट ३० अप्रिल २०२१-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ३० अप्रिल २०२१ 
  138. "State Statistical Office - Population", www.stat.gov.mk, मूलबाट २७ सेप्टेम्बर २०११-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २६ अक्टोबर २०११ 
  139. "Bureau of Statistics", www.bos.gov.ls, मूलबाट १३ नोभेम्बर २०१४-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १३ डिसेम्बर २०१५ 
  140. "IRS010m. Population and main data of vital statistics 1995M01 - 2021M03", Statistikas datubāzes, अन्तिम पहुँच १ मे २०२१ 
  141. "Population Estimation, 2019", ask.rks-gov.net, मूलबाट ८ अक्टोबर २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १२ अक्टोबर २०२० 
  142. "Projections Demographiques en Guinee Bissau 2009-2030", www.stat-guinebissau.com, मूलबाट १३ नोभेम्बर २०१५-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २ जनवरी २०१६ 
  143. "INEGE", www.inege.gq, मूलबाट २० अप्रिल २०१७-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ८ मे २०२० 
  144. "Information and eGovernment Authority Kingdom of Bahrain", data.gov.bh, मूलबाट २२ जुलाई २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २९ सेप्टेम्बर २०२० 
  145. "Population", cso.gov.tt, मूलबाट ६ डिसेम्बर २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ५ जनवरी २०२० 
  146. www.stat.ee (प्रेस विज्ञप्ति), Statistics Estonia, १२ मे २०२० https://web.archive.org/web/20200513083400/https://www.stat.ee/en |archive-url= शीर्षक नै (सहायता), मूलबाट १३ मे २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १३ मे २०२० 
  147. "Analytical Report on Population Projection", timor-leste.unfpa.org, मूलबाट २ अगस्ट २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १ अगस्ट २०२० 
  148. "Population and Vital Statistics", statsmauritius.govmu.org, Statistics Mauritius, २०२०, मूलबाट २६ मार्च २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १२ सेप्टेम्बर २०२० 
  149. UN Communication Group in Eswatini (२ अगस्ट २०१७), "Swaziland successfully undertakes first digital census", sz.one.un.org, United Nations in Eswatini, मूलबाट ३१ अगस्ट २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १८ अप्रिल २०२० 
  150. "Annuaire Statistique 2020", www.insd.dj, मूलबाट २७ मार्च २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २५ सेप्टेम्बर २०२० 
  151. "Statistical Service - Population and Social Conditions - Population - Key Figures", www.mof.gov.cy, मूलबाट ३१ मे २०१५-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ५ जनवरी २०२० 
  152. "Rapports RGPH 2017", www.inseed.km, मूलबाट ३० अक्टोबर २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ३१ अगस्ट २०२० 
  153. "Population Projections Bhutan 2017-2047", www.nsb.gov.bt, मूलबाट २८ जनवरी २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २८ जनवरी २०१९ 
  154. "Demography, Social & Vital Statistics", statisticsguyana.gov.gy, मूलबाट ५ सेप्टेम्बर २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १८ अक्टोबर २०२० 
  155. "DSEC - 統計數據庫", www.dsec.gov.mo, मूलबाट २ मे २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २२ नोभेम्बर २०१९ 
  156. "Statistiques // Luxembourg", statistiques.public.lu, मूलबाट ३१ मार्च २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १५ अप्रिल २०१९ 
  157. "Statistical Office of Montenegro - MONSTAT", www.monstat.org, मूलबाट १२ जुलाई २०१७-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ८ अगस्ट २०१७ 
  158. "Population Statistics", Statistics-Suriname.org, मूलबाट २८ मार्च २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २५ सेप्टेम्बर २०२० 
  159. "Projecoes Demograficas", ine.cv, मूलबाट २४ फेब्रुअरी २०२१-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १८ अप्रिल २०२० 
  160. "World Population Day: 11 July 2020", nso.gov.mt, मूलबाट १० जुलाई २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ३० जुलाई २०२० 
  161. "ezhegodnik 2018", mer.gospmr.org, मूलबाट ४ डिसेम्बर २०१८-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ४ डिसेम्बर २०१८ 
  162. "Department of Economic Planning and Development - Population", www.depd.gov.bn, मूलबाट २० मार्च २०१७-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २७ अक्टोबर २०१८ 
  163. "Statistical Institute of Belize", sib.org.bz, मूलबाट १३ नोभेम्बर २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २२ नोभेम्बर २०१९ 
  164. "Population Projections 2010-2040", www.bahamas.gov.bs, मूलबाट १ जुलाई २०१६-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १ जुन २०१६ 
  165. "Statistical Yearbook 2020 Table 3.3", statisticsmaldives.gov.mv, मूलबाट २२ अक्टोबर २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १ अगस्ट २०२० 
  166. "Economic and Social Indicators 2018", www.devplan.org, मूलबाट २७ अक्टोबर २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २८ डिसेम्बर २०२० 
  167. "Population by municipality, sex, citizenship and quarters 2010-2020", Statistics Iceland, अन्तिम पहुँच १ फेब्रुअरी २०२१ 
  168. "Управление государственной статистики Республики Абхазия", ugsra.org, मूलबाट ६ अगस्ट २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ७ जुन २०२० 
  169. "Instituto Nacional de Estatística", ine.st, मूलबाट २४ जनवरी २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २३ अगस्ट २०१८ 
  170. "Home", The Central Statistical Office of Saint Lucia, मूलबाट २६ सेप्टेम्बर २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २६ सेप्टेम्बर २०१९ 
  171. "Website", www.cbs.cw, मूलबाट १७ नोभेम्बर २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २२ नोभेम्बर २०१९ 
  172. "Գլխավոր էջ", stat-nkr.am, मूलबाट १७ अक्टोबर २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १८ अप्रिल २०२० 
  173. "Central Bureau of Statistics – Better data. Better policies. Better lives. Better Aruba.", cbs.aw, मूलबाट १८ मार्च २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १८ अप्रिल २०२० 
  174. "In the news", stats.gov.vc, मूलबाट ३१ अक्टोबर २०१८-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ३१ अक्टोबर २०१८ 
  175. Jersey, States of, "Government of Jersey", gov.je, मूलबाट ५ जुलाई २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १८ अप्रिल २०२० 
  176. "Population Projections 1991-2026", statistics.gov.ag, मूलबाट ११ जनवरी २०२१-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ६ मार्च २०२१ 
  177. "End-2020 Population Bulletin", www.nbs.gov.sc, अन्तिम पहुँच २ अप्रिल २०२१ 
  178. "2016 Isle of Man Census Report", www.gov.im, मूलबाट २१ जुलाई २०१७-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ८ अगस्ट २०१७ 
  179. "Departament d'Estadística", www.estadistica.ad, मूलबाट १३ नोभेम्बर २०१८-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ३१ अक्टोबर २०१८ 
  180. "Cayman Islands - The Economics & Statistics Office - Grand Cayman", www.eso.ky, मूलबाट २६ मार्च २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २३ मार्च २०१९ 
  181. "Bermuda Population Projections 2016-2026", www.gov.bm, मूलबाट १२ अप्रिल २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ११ मार्च २०१९ 
  182. "Population, Employment and Earnings", www.gov.gg, मूलबाट ८ अक्टोबर २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १३ नोभेम्बर २०२० 
  183. "Quarterly Population", bank.stat.gl, Statistics Greenland, १ अगस्ट २०२०, मूलबाट २८ अक्टोबर २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १ अगस्ट २०२० 
  184. "В Цхинвале прошла пресс-конференция начальника Управления государственной статистики Южной Осетии Инала Тибилова", cominf.org, ११ अगस्ट २०१६, मूलबाट २० अक्टोबर २०१६-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २८ अक्टोबर २०१६ 
  185. "Fólkatalið vaks við 822 fólkum í 2019", hagstova.fo, ११ फेब्रुअरी २०२०, मूलबाट १३ नोभेम्बर २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १२ सेप्टेम्बर २०२० 
  186. "You are being redirected...", www.gov.tc, मूलबाट ३ जनवरी २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १८ अप्रिल २०२० 
  187. "Department of Statistics - Sint Maarten", stat.gov.sx, मूलबाट ३० सेप्टेम्बर २०१६-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ९ अक्टोबर २०१५ 
  188. "LLV", www.llv.li, मूलबाट १५ डिसेम्बर २०१८-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १३ डिसेम्बर २०१८ 
  189. "Population and employment / IMSEE - Monaco IMSEE", www.monacostatistics.mc, मूलबाट २७ डिसेम्बर २०१८-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २७ डिसेम्बर २०१८ 
  190. "Saint-Martin: Territory & Places - Population Statistics, Maps, Charts, Weather and Web Information", www.citypopulation.de, मूलबाट २३ मार्च २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २३ मार्च २०१९ 
  191. "Gibraltar - Key Indicators", gibraltar.gov.gi, मूलबाट १३ नोभेम्बर २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १७ डिसेम्बर २०२० 
  192. "San Marino - Population - Upeceds", www.statistica.sm, मूलबाट २६ मार्च २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २७ अप्रिल २०२० 
  193. "Saint-Barthélemy: Statistical Areas & Capital - Population Statistics, Maps, Charts, Weather and Web Information", www.citypopulation.de, मूलबाट १९ मार्च २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २३ मार्च २०१९ 
  194. "Saint-Pierre and Miquelon: Territory & Communes - Population Statistics, Maps, Charts, Weather and Web Information", www.citypopulation.de, मूलबाट २३ मार्च २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २३ मार्च २०१९ 
  195. "St Helena 2016 Population & Housing Census Summary Report", www.sainthelena.gov.sh, मूलबाट १७ अक्टोबर २०१६-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २ फेब्रुअरी २०१७ 
  196. "Falkland Islands Census 2016 Data Tables", www.fig.gov.fk, मूलबाट २४ सेप्टेम्बर २०१८-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच १८ अप्रिल २०२० 
  197. १९७.० १९७.१ १९७.२ "अस्ट्रेलिया: Agglomerations - Population Statistics, Maps, Charts, Weather and Web Information", www.citypopulation.de, मूलबाट ४ सेप्टेम्बर २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २२ नोभेम्बर २०१९ 
  198. "Population", www.vaticanstate.va (इटालेलीमा), Vatican City State, १ फेब्रुअरी २०१९, मूलबाट १३ सेप्टेम्बर २०२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच ११ अप्रिल २०२० 
  199. "Pitcairn Islands Tourism", www.visitpitcairn.pn, मूलबाट १३ नोभेम्बर २०१९-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २२ नोभेम्बर २०१९ 
  200. "World Population Prospects 2017 Key Findings", esa.un.org, मूलबाट १६ डिसेम्बर २०१७-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २९ अक्टोबर २०१९