जनघनत्व अनुसार देश तथा शासित क्षेत्रहरूको सूची

यो जनसङ्ख्या घनत्व वा जनघनत्वद्वारा श्रेणीवद्ध देशहरू र शासित क्षेत्रहरूको सूची हो। यो प्रति वर्ग किलोमिटर वा वर्ग माइल मानव वासिन्दाहरूको जनसङ्ख्याद्वारा नापिन्छ, साथै कुल क्षेत्र र जनसङ्ख्याद्वारा पनि क्रमबद्ध गर्न सकिन्छ। यस सूचीमा आइएसओ मानक आइएसओ ३१६६-१ मा आधारित सार्वभौम राज्यहरू र स्वशासित निर्भर क्षेत्रहरू समावेश छन्। यस सूचीमा अपरिचित तर वास्तविक स्वतन्त्र देशहरू पनि समावेश छन्। निम्न तालिकाका तथ्याङ्कहरू खाडी, ताल, जलाशय र नदीजस्ता पानीका आन्तरिक निकायहरू लगायतका क्षेत्रहरूमा आधारित छन्। सूचीमा सीमित पहिचान भएका राज्यबाहेक, आइएसओ ३१६६-१ मा नभएका सङ्गठनहरू समावेश गरिएको छैन। यसरी आइएसओ ३१६६-१ मा समावेश नभएका र युरोपेली सङ्घ जस्तो आइएसओ ३१६६-१ मा नभएका अन्य संस्थाहरूलाई पनि यसमा समावेश गरिएको छैन।[१] यस लेखमा प्रयोग गरिएका तथ्याङ्कहरू मुख्यतया नवीनतम जनगणना र आधिकारिक अनुमानहरूमा आधारित छन्। यी कुराहरू उपलब्ध नभएको ठाउँमा संयुक्त राष्ट्र सङ्घीय आर्थिक तथा सामाजिक मामिला विभागको जनसङ्ख्या विभाजनद्वारा प्रदान गरिएको अनुमानको प्रयोग गरिन्छ।[२]

जनघनत्व (प्रतिव्यक्ति वर्ग किलोमिटर) सन् २०१८ को तथ्याङ्क

मुख्य तालिकासम्पादन

तालिकामा प्रविष्ट गरिएको जनसङ्ख्या संयुक्त राष्ट्रसङ्घको तथ्याङ्कमा आधारित छ।

* "देश तथा क्षेत्र" दर्साउँछ, कडी

देश (वा क्षेत्र) जनसङ्ख्या क्षेत्रफल जनघनत्व स्रोत
र मिति
वर्ग किलोमिटर वर्ग माइल /वर्ग किलोमिटर /वर्ग माइल
  मकाउ (चीन) ६३१,६३६ ३० १२ २१,०५५ ५४,५३१ सन् २०१८
  मोनाको ३८,६८२ १९,३४१ ५०,०९३ सन् २०१८
  सिङ्गापुर ५,७५७,४९९ ७१६ २७६ ८,०४१ २०,८२७ सन् २०१८
  हङकङ (चीन) ७,३७१,७३० १,१०४ ४२६ ६,६७७ १७,२९४ सन् २०१८
  जिब्राल्टार (ब्रिसप्र) ३३,७१८ ५,६२० १४,५५५ सन् २०१८
  बहराइन १,५०१,६३५ ७८५ ३०३ १,९१३ ४,९५४ 2020
  माल्टा ४३९,२४८ ३१६ १२२ १,३९० ३,६०० सन् २०१८
  माल्दिभ्स ५१५,६९६ ३०० ११६ १,७१९ ४,४५२ सन् २०१८
  बर्मुडा (ब्रिसप्र) ६२,७५६ ५३ २० १,१८४ ३,०६७ सन् २०१८
  सिन्ट मार्टिन (नेदरल्यान्ड) ४२,८७६ ३४ १३ १,२६१ ३,२६६ 1 Jan 2019
  बङ्गलादेश १६१,३७६,७०८ १४७,५७० ५६,९७७ १,०९४ २,८३२ सन् २०१८
  गुर्न्जी (Crown Dependency) ६३,१२४ ६३ २४ १,००२ २,५९५ [५] 31 Mar 2020
   भ्याटिकन सिटी [टिप्पणी १] ४५३ ०.४९ ०.१९ ९२४.४९ २,३९४.४३ [८] 1 Feb 2019
  जर्सी (Crown Dependency) १०७,८०० ११६ ४५ ९२९ २,४०७ [९] 31 Dec 2019
  प्यालेस्टाइन ४,८६२,९७९ ६,०२० २,३२४ ८०८ २,०९२ सन् २०१८
  मायोट (फ्रान्स) २५६,५१८ ३७४ १४४ ६८६ १,७७६ 5 Sep 2017
  लेबनान ६,८५९,४०८ १०,४५२ ४,०३६ ६५६ १,७०० सन् २०१८
  बार्बाडोस २८६,६४१ ४३० १६६ ६६७ १,७२७ सन् २०१८
  सेन्ट मार्टिन (फ्रान्स) ३५,३३४ ५४ २१ ६५४ १,६९५ 1 Jan 2017
  ताइवान २३,६०४,२६५ ३६,१९३ १३,९७४ ६५२ १,६८९ [२०] 31 Jan 2020
  मौरिसस १,२६७,१८५ १,९६९ ७६० ६४४ १,६६७ सन् २०१८
  अरुबा (नेदरल्यान्ड) १०५,८४५ १८० ६९ ५८८ १,५२३ सन् २०१८
  सान मारिनो ३३,७८५ ६१ २४ ५५४ १,४३४ सन् २०१८
  नाउरू १०,६७० २१ ५०८ १,३१६ सन् २०१८
  दक्षिण कोरिया ५१,१७१,७०६ १००,१४८ ३८,६६७ ५११ १,३२३ सन् २०१८
  सेन्ट बार्तेलेमी (फ्रान्स) ९,९६१ २५ १० ३९८ १,०३२ 1 Jan 2017
  रुवान्डा १२,३०१,९७० २६,३३८ १०,१६९ ४६७ १,२१० सन् २०१८
  कोमोरोस ८३२,३२२ २,२३५ ८६३ ३७२ ९६५ सन् २०१८
  नेदरल्यान्ड १७,०५९,५६० ३७,३५४ १४,४२२ ४५७ १,१८३ सन् २०१८
  इजरायल ८,३८१,५१६ २२,०७२ ८,५२२ ३८० ९८४ सन् २०१८
  हाइटी ११,१२३,१७८ २७,७५० १०,७१४ ४०१ १,०३८ सन् २०१८
  भारत १,३५२,६४२,२८० ३,२८७,२६३ १,२६९,२१२ ४११ १,०६६ सन् २०१८
  बुरुन्डी ११,१७५,३७४ २७,८३४ १०,७४७ ४०२ १,०४० सन् २०१८
  टुभालु ११,५०८ २६ १० ४४३ १,१४६ सन् २०१८
  बेल्जियम ११,४८२,१७८ ३०,५२८ ११,७८७ ३७६ ९७४ सन् २०१८
  फिलिपिन्स १०६,६५१,३९४ ३००,००० ११५,८३० ३५६ ९२१ सन् २०१८
  कुरासाओ (नेदरल्यान्ड) १६२,७५२ ४४४ १७१ ३६७ ९४९ सन् २०१८
  पोर्तो रिको (संयुक्त राज्य) ३,०३९,५९६ ८,८७० ३,४२५ ३४३ ८८८ सन् २०१८
  रेयुनियोँ (फ्रान्स) ८८२,५२६ २,५१३ ९७० ३५१ ९१० सन् २०१८
  श्रीलङ्का २१,२२८,७६३ ६५,६१० २५,३३२ ३२४ ८३८ सन् २०१८
  जापान १२७,२०२,१९२ ३७७,९३० १४५,९१९ ३३७ ८७२ सन् २०१८
  मार्टिनिक (फ्रान्स) ३७५,६७३ १,१२८ ४३६ ३३३ ८६३ सन् २०१८
  ग्वाम (संयुक्त राज्य) १६५,७६८ ५४९ २१२ ३०२ ७८२ सन् २०१८
  एल साल्भादोर ६,४२०,७४६ २१,०४१ ८,१२४ ३०५ ७९० सन् २०१८
  ग्रेनाडा १११,४५४ ३४४ १३३ ३२४ ८३९ सन् २०१८
  मार्सल टापु ५८,४१३ १८१ ७० ३२३ ८३६ सन् २०१८
  संयुक्त राज्य भर्जिन टापु (संयुक्त राज्य) १०४,६८० ३४७ १३४ ३०२ ७८१ सन् २०१८
  भियतनाम ९५,५४५,९६२ ३३०,९५७ १२७,७८२ २८९ ७४८ सन् २०१८
  सेन्ट लुसिया १८१,८८९ ५३९ २०८ ३३७ ८७४ सन् २०१८
  अमेरिकी सामोआ (संयुक्त राज्य) ५५,४६५ १९९ ७७ २७९ ७२२ सन् २०१८
  सेन्ट भिन्सेन्ट र ग्रेनाडाइन्स ११०,२११ ३८९ १५० २८३ ७३४ सन् २०१८
  संयुक्त अधिराज्य ६७,१४१,६८४ २४२,४९५ ९३,६२७ २७७ ७१७ सन् २०१८
  पाकिस्तान २१२,२२८,२८६ ७९६,०९५ ३०७,३७२ २६७ ६९० सन् २०१८
  ट्रिनिडाड र टोबागो १,३८९,८४३ ५,१३० १,९८१ २७१ ७०२ सन् २०१८
  केम्यान टापु (ब्रिसप्र) ६४,१७४ २६४ १०२ २४३ ६३० सन् २०१८
  जमैका २,९३४,८४७ १०,९९१ ४,२४४ २६७ ६९२ सन् २०१८
  कुवेत ४,१३७,३१२ १७,८१८ ६,८८० २३२ ६०१ सन् २०१८
  लिस्टेनस्टाइन ३७,९१० १६० ६२ २३७ ६१४ सन् २०१८
  Guadeloupe (फ्रान्स) ३९९,८४८ १,७०५ ६५८ २३५ ६०७ सन् २०१८
  लक्जेम्बर्ग ६०४,२४५ २,५८६ ९९८ २३४ ६०५ सन् २०१८
  कतार २,७८१,६८२ ११,६०७ ४,४८१ २४० ६२१ सन् २०१८
  एन्टिगुआ र बर्बुडा ९६,२८६ ४४२ १७१ २१८ ५६४ सन् २०१८
  जर्मनी ८३,१२४,४१८ ३५७,१३७ १३७,८९१ २३३ ६०३ सन् २०१८
  नाइजेरिया १९५,८७४,६८५ ९२३,७६८ ३५६,६६७ २१२ ५४९ सन् २०१८
  डोमिनिकन गणतन्त्र १०,६२७,१४१ ४८,१९२ १८,६०७ २२१ ५७१ सन् २०१८
  बेलायती भर्जिन टापु (ब्रिसप्र) २९,८०२ १५१ ५८ १९७ ५११ सन् २०१८
  सेसेल्स ९७,०९६ ४५६ १७६ २१३ ५५१ सन् २०१८
  उत्तर कोरिया २५,५४९,६०४ १२०,५३८ ४६,५४० २१२ ५४९ सन् २०१८
  सेन्ट किट्स र नेभिस ५२,४४१ २६१ १०१ २०१ ५२० सन् २०१८
  गाम्बिया २,२८०,०९४ ११,२९५ ४,३६१ २०२ ५२३ सन् २०१८
   स्विट्जरल्यान्ड ८,५२५,६११ ४१,२८५ १५,९४० २०७ ५३५ सन् २०१८
  साओ तोमे र प्रिन्सिपी २११,०२८ ९६४ ३७२ २१९ ५६७ सन् २०१८
  नेपाल २८,०९५,७१४ १४७,१८१ ५६,८२७ १९१ ४९४ सन् २०१८
  इटाली ६०,६२७,२९१ ३०१,३३९ ११६,३४७ २०१ ५२१ सन् २०१८
  युगान्डा ४२,७२९,०३६ २४१,५५० ९३,२६२ १७७ ४५८ सन् २०१८
  कोसोभो [टिप्पणी २] १,७९५,६६६ १०,८८७ ४,२०३ १६५ ४२७ 31 Dec 2018
  एन्डोरा ७७,००६ ४६८ १८१ १६५ ४२६ सन् २०१८
  ग्वाटेमाला १७,२४७,८४९ १०८,८८९ ४२,०४२ १५८ ४१० सन् २०१८
  किरिबाटी ११५,८४७ ७२६ २८० १६० ४१३ सन् २०१८
  Sint Eustatius (नेदरल्यान्ड) ३,१३८ २१ १४९ ३८७ सन् २०१९[२३]
  माइक्रोनेसियाको सङ्घीय राज्य ५३८,१२७ ७०२ २७१ ७६७ १,९८५ सन् २०१८
  साबा (नेदरल्यान्ड) १,९४७ १३ १५० ३८८ सन् २०२०[२४]
  मलावी १८,१४३,२१७ ११८,४८४ ४५,७४७ १५३ ३९७ सन् २०१८
  आइजल अफ म्यान (Crown Dependency]) ८४,०७७ ५७२ २२१ १४७ ३८१ सन् २०१८
  चीन १,४२७,६४७,७८६ ९,५९६,९६१ ३,७०५,३८७ १४९ ३८५ सन् २०१८
  इन्डोनेसिया २६७,६७०,५४३ १,९१०,९३१ ७३७,८१० १४० ३६३ सन् २०१८
  टोकेलाउ (NZ) १,३१९ १२ ११० २८५ सन् २०१८
  एङ्गुइला (ब्रिसप्र) १४,७३१ ९१ ३५ १६२ ४१९ सन् २०१८
  टोङ्गा १०३,१९७ ७४७ २८८ १३८ ३५८ सन् २०१८
  केप भर्ड ५४३,७६७ ४,०३३ १,५५७ १३५ ३४९ सन् २०१८
  चेक गणतन्त्र १०,६६५,६७७ ७८,८६६ ३०,४५० १३५ ३५० सन् २०१८
  डेनमार्क ५,७५२,१२६ ४३,०९४ १६,६३९ १३३ ३४६ सन् २०१८
  टोगो ७,८८९,०९३ ५६,७८५ २१,९२५ १३९ ३६० सन् २०१८
  थाइल्यान्ड ६९,४२८,४५३ ५१३,१२० १९८,११६ १३५ ३५० सन् २०१८
  घाना २९,७६७,१०२ २३८,५३३ ९२,०९८ १२५ ३२३ सन् २०१८
  उत्तरी मारिआना टापु (संयुक्त राज्य) ५६,८८२ ४५७ १७६ १२४ ३२२ सन् २०१८
  फ्रान्स ६४,९९०,५११ ५५१,५०० २१२,९३४ ११८ ३०५ सन् २०१८
  पोल्यान्ड ३७,९२१,५९२ ३११,८८८ १२०,४२० १२२ ३१५ सन् २०१८
  जोर्डन ९,९६५,३१८ ८९,३२८ ३४,४९० ११२ २८९ सन् २०१८
  संयुक्त अरब इमिरेट्स ९,६३०,९५९ ८३,६०० ३२,२७८ ११५ २९८ सन् २०१८
  अजरबैजान ९,९४९,५३७ ८६,६०० ३३,४३६ ११५ २९८ सन् २०१८
  ट्रान्सनिसट्रिया [टिप्पणी ३] ४६९,००० ४,१६३ १,६०७ ११३ २९२ [२५] सन् २०१८
  पोर्चुगल १०,२५६,१९३ ९२,२१२ ३५,६०३ १११ २८८ सन् २०१८
  स्लोभाकिया ५,४५३,०१४ ४९,०३६ १८,९३३ १११ २८८ सन् २०१८
  सिएरा लियोन ७,६५०,१५० ७२,३०० २७,९१५ १०६ २७४ सन् २०१८
  अस्ट्रिया ८,८९१,३८८ ८३,८७१ ३२,३८३ १०६ २७५ सन् २०१८
  टर्की ८२,३४०,०८८ ७८३,५६२ ३०२,५३३ १०५ २७२ सन् २०१८
  हङ्गेरी ९,७०७,४९९ ९३,०२६ ३५,९१७ १०४ २७० सन् २०१८
  बेनिन ११,४८५,०४४ ११४,७६३ ४४,३१० १०० २५९ सन् २०१८
  स्लोभेनिया २,०७७,८३७ २०,२७३ ७,८२७ १०२ २६५ सन् २०१८
  क्युबा ११,३३८,१३४ १०९,८८४ ४२,४२६ १०३ २६७ सन् २०१८
  इथियोपिया १०९,२२४,४१४ १,१०४,३०० ४२६,३७० ९९ २५६ सन् २०१८
  इजिप्ट ९८,४२३,५९८ १,००२,००० ३८६,८७२ ९८ २५४ सन् २०१८
  अल्बानिया २,८८२,७४० २८,७४८ ११,१०० १०० २६० सन् २०१८
  आर्मेनिया २,९५१,७४५ २९,७४३ ११,४८४ ९९ २५७ सन् २०१८
  मलेसिया ३१,५२८,०३३ ३३०,८०३ १२७,७२३ ९५ २४७ सन् २०१८
  कोस्टारिका ४,९९९,४४१ ५१,१०० १९,७३० ९८ २५३ सन् २०१८
  डोमिनिका ७१,६२५ ७५१ २९० ९५ २४७ सन् २०१८
  साइप्रस १,१८९,२६५ ९,२५१ ३,५७२ १२९ ३३३ सन् २०१८
  स्पेन ४६,६९२,८५८ ५०५,९९२ १९५,३६४ ९२ २३९ सन् २०१८
  सिरिया १६,९४५,०५७ १८५,१८० ७१,४९८ ९२ २३७ सन् २०१८
  कम्बोडिया १६,२४९,७९२ १८१,०३५ ६९,८९८ ९० २३२ सन् २०१८
  इराक ३८,४३३,६०० ४३५,२४४ १६८,०४८ ८८ २२९ सन् २०१८
  सर्बिया ८,८०२,७५४ ८८,३६१ ३४,११६ १०० २५८ सन् २०१८
  सेनेगल १५,८५४,३२३ १९६,७१२ ७५,९५१ ८१ २०९ सन् २०१८
  केन्या ५१,३९२,५६५ ५९१,९५८ २२८,५५५ ८७ २२५ सन् २०१८
  वालिस र फुतुना (फ्रान्स) ११,६६१ १४२ ५५ ८२ २१३ सन् २०१८
  होन्डुरस ९,५८७,५२२ ११२,४९२ ४३,४३३ ८५ २२१ सन् २०१८
  रोमानिया १९,५०६,११४ २३८,३९१ ९२,०४३ ८२ २१२ सन् २०१८
  ग्रिस १०,५२२,२४६ १३१,९५७ ५०,९४९ ८० २०७ सन् २०१८
  मोरोक्को ३६,०२९,०९३ ४४६,५५० १७२,४१३ ८१ २०९ सन् २०१८
  उत्तर म्यासेडोनिया २,०८२,९५७ २५,७१३ ९,९२८ ८१ २१० सन् २०१८
  म्यानमार ५३,७०८,३२० ६७६,५७८ २६१,२२७ ७९ २०६ सन् २०१८
  आइभोरी कोस्ट २५,०६९,२३० ३२२,४६३ १२४,५०३ ७८ २०१ सन् २०१८
  फ्रान्सेली पोलिनेसिया (फ्रान्स) २७७,६७९ ४,००० १,५४४ ६९ १८० सन् २०१८
  मोल्दोभा ४,०५१,९४४ ३३,८४६ १३,०६८ १२० ३१० सन् २०१८
  पूर्वी टिमोर १,२६७,९७४ १४,९१९ ५,७६० ८५ २२० सन् २०१८
  तुर्क तथा काइकोस टापु (ब्रिसप्र) ३७,६६५ ९४८ ३६६ ४० १०३ सन् २०१८
  बुर्किना फासो १९,७५१,४६६ २७२,९६७ १०५,३९३ ७२ १८७ सन् २०१८
  लेसोथो २,१०८,३२८ ३०,३५५ ११,७२० ६९ १८० सन् २०१८
  ब्रुनाई ४२८,९६३ ५,७६५ २,२२६ ७४ १९३ सन् २०१८
  उज्बेकिस्तान ३२,४७६,२४४ ४४७,४०० १७२,७४१ ७३ १८८ सन् २०१८
  क्रोएसिया ४,१५६,४०५ ५६,५९४ २१,८५१ ७३ १९० सन् २०१८
  ट्युनिसिया ११,५६५,२०१ १६३,६१० ६३,१७० ७१ १८३ सन् २०१८
  सामोआ १९६,१२९ २,८४२ १,०९७ ६९ १७९ सन् २०१८
  आयरल्यान्ड ४,८१८,६९० ६९,८२५ २६,९५९ ६९ १७९ सन् २०१८
  युक्रेन [टिप्पणी ४] ४४,२४६,१५६ ६०३,५०० २३३,०११ ७३ १९० सन् २०१८
  बोस्निया र हर्जगोभिना ३,३२३,९२५ ५१,२०९ १९,७७२ ६५ १६८ सन् २०१८
  Eswatini (Swaziland) १,१३६,२८१ १७,३६३ ६,७०४ ६५ १६९ सन् २०१८
  बोनेयर (नेदरल्यान्ड) २०,१०४ २९४ ११४ ६८ १७७ सन् २०१९[२६]
  मेक्सिको १२६,१९०,७८८ १,९६४,३७५ ७५८,४४५ ६४ १६६ सन् २०१८
  कुक टापु (NZ) १७,५१८ २३६ ९१ ७४ १९२ सन् २०१८
  ताजिकिस्तान ९,१००,८३५ १४३,१०० ५५,२५१ ६४ १६५ सन् २०१८
  इक्वेडर १७,०८४,३५८ २५६,३६९ ९८,९८४ ६७ १७३ सन् २०१८
  यमन २८,४९८,६८३ ५२७,९६८ २०३,८४८ ५४ १४० सन् २०१८
  बुल्गेरिया ७,०५१,६०८ ११०,९०० ४२,८१८ ६४ १६५ सन् २०१८
  तान्जनिया ५६,३१३,४३८ ९४७,३०३ ३६५,७५४ ५९ १५४ सन् २०१८
 विश्व (सम्पूर्ण भूमि, अन्टार्कटिका बाहेक) (थप) ७,९२५,०५६,००० १२२,१६२,००० ४७,१६६,७४८ ६५ १६८ [२७]२३ जनवरी २०२२
  पानामा अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। ७५,४१७ २९,११९ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  जर्जिया अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। ६९,७०० २६,९११ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  निकाराग्वा अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। १३०,३७३ ५०,३३७ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
 World (all land) (more) ७,९२५,०५६,००० १३६,१६२,००० ५२,५७२,१४८ ५८ १५१ [२८]२३ जनवरी २०२२
  क्यामेरून अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। ४७५,६५० १८३,६४८ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  इरान ८१,८००,१८८ १,६२८,७५० ६२८,८६० ५० १३० सन् २०१८
  नोर्फोक टापु (Australia) १,७४८ ३६ १४ ४९ १२६ [२९] 9 Aug 2016
  गिनी अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। २४५,८५७ ९४,९२५ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  अफगानिस्तान ३७,१७१,९२१ ६५२,८६४ २५२,०७१ ५७ १४७ सन् २०१८
  फिजी अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। १८,२७२ ७,०५५ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  मोन्टसेराट (ब्रिसप्र) अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। १०३ ४० अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  भूमध्यरेखीय गिनी अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। २८,०५१ १०,८३० अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  दक्षिण अफ्रिका अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। १,२२१,०३७ ४७१,४४२ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  जिबुटी अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। २३,२०० ८,९५८ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  लाइबेरिया अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। १११,३६९ ४३,००० अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  बेलारुस अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। २०७,६०० ८०,१५४ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  मोन्टेनेग्रो अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। १३,८१२ ५,३३३ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  गिनी-बिसाउ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। ३६,१२५ १३,९४८ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  माडागास्कर अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। ५८७,२९५ २२६,७५५ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
ढाँचा:Country data LIT अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। ६५,३०० २५,२१२ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  कोलोम्बिया ४९,६६१,०४८ १,१४१,७४८ ४४०,८२९ ४३ ११३ सन् २०१८
  पलाउ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। ४५९ १७७ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  कोकोस टापु (Australia) ५४४ १४ ३९ १०१ 9 Aug 2016
  जिम्बाब्वे अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। ३९०,७५७ १५०,८७१ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  प्रजातान्त्रिक गणतन्त्र कङ्गो अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। २,३४४,८५८ ९०५,३५० अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  मोजाम्बिक अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। ८०१,५९० ३०९,४९४ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  भेनेजुएला अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। ९१२,०५० ३५२,१४३ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  फरोइ टापु (Denmark) अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। १,३९३ ५३८ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  संयुक्त राज्य अमेरिका ३२७,०९६,२६५ ९,६२९,०९१ ३,७१७,७९२ ३४ ८८ सन् २०१८
  किर्गिजस्तान अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। १९९,९४९ ७७,२०० अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  लात्भिया अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। ६४,५६२ २४,९२७ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  एस्टोनिया अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। ४५,२२७ १७,४६२ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  इरित्रिया अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। ११७,६०० ४५,४०५ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  अबखाजिया [टिप्पणी ५] २४३,२०६ ८,६६० ३,३४४ २८ ७३ 27 Apr 2018
[स्रोत नखुलेको]
  बहामस अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। १३,९४३ ५,३८३ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  लाओस अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। २३६,८०० ९१,४२८ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  पेरू अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। १,२८५,२१६ ४९६,२२२ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  ब्राजिल २०९,४६९,३२३ ८,५१४,८७७ ३,२८७,५९४ २५ ६४ सन् २०१८
  भानुअटु अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। १२,१८९ ४,७०६ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  सेन्ट पियर र मिक्लोँ (फ्रान्स) ५,८४९ २४२ ९३ २४ ६३ सन् २०१८
  सोलोमन द्वीप अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। २८,८९६ ११,१५७ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  सोमालिया १५,००८,२२६ ६३७,६५७ २४६,१९९ २४ ६१ सन् २०१८
  अङ्गोला अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। १,२४६,७०० ४८१,३५१ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  स्विडेन अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। ४५०,२९५ १७३,८५९ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  चिली अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। ७५६,१०२ २९१,९३१ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  सुडान ४०,७८२,७४२ १,८६१,४८४ ७१८,७१९ २२ ५७ [३१] 1 Jul 2017
  जाम्बिया अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। ७५२,६१२ २९०,५८३ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  भुटान अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। ३८,३९४ १४,८२४ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  उरुग्वे अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। १७६,२१५ ६८,०३७ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  सोमालिल्यान्ड [टिप्पणी ६] ३,५०८,१८० १७६,१२० ६८,००० २० ५२ 17 Aug 2017
[स्रोत नखुलेको]
  दक्षिण सुडान १२,७७८,२५० ६४४,३२९ २४८,७७५ २० ५१ [३२] 1 Jul 2019
  ओलान्द द्वीप (Finland) २९,७८९ १,५८० ६१० १९ ४९ [३३] 31 Dec 2018
  पपुवा न्युगिनी अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। ४६२,८४० १७८,७०३ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  न्युजिल्यान्ड ४,७४३,१३१ २७०,४६७ १०४,४२७ १८ ४५ सन् २०१८
  नाइजर अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। १,२६७,००० ४८९,१८९ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  अल्जेरिया अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। २,३८१,७४१ ९१९,५९० अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  बेलिज अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। २२,९६६ ८,८६७ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  पाराग्वे अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। ४०६,७५२ १५७,०४७ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  नर्वे अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। ३२३,७८७ १२५,०१४ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  फिनल्यान्ड अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। ३३६,८५२ १३०,०५९ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  अर्जेन्टिना अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। २,७८०,४०० १,०७३,५१२ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  साउदी अरब अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। २,२०६,७१४ ८५२,०१२ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  कङ्गो अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। ३४२,००० १३२,०४६ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  माली अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। १,२४०,१९२ ४७८,८३८ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  क्रिसमस टापु (Australia) २,०७२ १३५ ५२ १५ ४० 9 Aug 2011
  ओमान अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। ३०९,५०० ११९,४९८ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  सेन्ट हेलेना,एसेन्सन र ट्रिस्टन डा चुन्हा (ब्रिसप्र) ५,६३३ ३९४ १५२ १४ ३७ 7 Feb 2016
  न्यु क्यालोडेनिया (फ्रान्स) अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। १८,५७५ ७,१७२ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  दक्षिण ओसेटिया [टिप्पणी ७] ५३,५३२ ३,९०० १,५०६ १४ ३६ 11 Aug 2016
[स्रोत नखुलेको]
  आर्टसाख गणतन्त्र [टिप्पणी ८] १५०,९३२ ३,१७० १,२२४ ४८ १२३ 14 Oct 2015
[स्रोत नखुलेको]
  चाड अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। १,२८४,००० ४९५,७५२ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  तुर्कमेनिस्तान अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। ४८८,१०० १८८,४५५ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  बोलिभिया अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। १,०९८,५८१ ४२४,१६२ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  रुस [टिप्पणी ९] अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। १७,०९८,२४६ ६,६०१,६३३ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  गाबोन अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। २६७,६६८ १०३,३४७ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  मध्य अफ्रिकी गणतन्त्र अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। ६२२,९८४ २४०,५३४ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  कजाख्स्तान अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। २,७२४,९०० १,०५२,०८४ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  नियु (NZ) अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। २६० १०० अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  क्यानडा ३७,०६४,५६२ ९,९८४,६७० ३,८५५,०८१ १० सन् २०१८
  बोत्स्वाना अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। ५८२,००० २२४,७१० अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  मौरिटानिया अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। १,०३०,७०० ३९७,९५३ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  लिबिया अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। १,७५९,५४० ६७९,३५८ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  गुयना अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। २१४,९६९ ८३,००० अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  आइसल्यान्ड अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। १०३,००० ३९,७६८ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  सुरिनाम अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। १६३,८२० ६३,२५१ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  अस्ट्रेलिया २४,८९८,१५२ ७,६९२,०२४ २,९६९,८९० सन् २०१८
  French Guiana (फ्रान्स) २८२,९३८ ८३,५३४ ३२,२५२ सन् २०१८
  नामिबिया अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। ८२४,२६८ ३१८,२५० अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  पश्चिम सहारा [टिप्पणी १०] ५६७,४०२ २६६,००० १०२,७०३ सन् २०१८
  मङ्गोलिया अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। १,५६४,११६ ६०३,९०५ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  पिटकेर्न टापु (ब्रिसप्र) ५६ ११ २९ [३६] 20 Sep 2016
  फल्कल्यान्ड टापु (ब्रिसप्र) अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। १२,१७३ ४,७०० अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८
  साभालवार्ड र जान मायेन (Norway) २,६५५ ६२,४२२ २४,१०१ [३७] 1 Sep 2012
  ग्रिनल्यान्ड (Denmark) अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित round सञ्चालक। २,१६६,०८६ ८३६,३२६ अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। अभिव्यक्ति त्रुटि: अनपेक्षित / सञ्चालक। सन् २०१८

टिप्पणीसम्पादन

  1. The De Agostini Atlas Calendar listed the area of Vatican City as ०.४४ किमी (०.१७ वर्ग माइल) in its 1930 edition[६] but corrected it to ०.४९ किमी (०.१९ वर्ग माइल) in its 1945–46 edition.[७] The figure of ०.४४ किमी (०.१७ वर्ग माइल) is still widely cited by many sources despite its inaccuracy.
    In 2019, the total population was 825, consisting of 453 residents and 372 nonresident citizens. For calculating the population density, only residents are considered.
  2. Kosovo is the subject of a territorial dispute between the Republic of Kosovo and the Republic of Serbia. The Republic of Kosovo unilaterally declared independence on 17 February 2008. Serbia continues to claim it as part of its own sovereign territory. The two governments began to normalise relations in 2013, as part of the 2013 Brussels Agreement. Kosovo is currently (this note self-updates) recognized as an independent state by 92 out of the 193 United Nations member states. In total, 107 UN member states recognized Kosovo at some point, of which 0 later withdrew their recognition.
  3. Not recognized by any UN member states
  4. Excludes Crimea.
  5. Recognized by only 6 UN member states
  6. Not recognized by any UN member states
  7. Recognized by only 5 UN members states
  8. Not recognized by any UN member states
  9. Including the population and area of Autonomous Republic of Crimea and City of Sevastopol, Ukraine's administrative areas on the Crimean Peninsula which are claimed by Russia.
  10. Administration is split between Morocco and the Sahrawi Arab Democratic Republic, both of which claim the entire territory.

सन्दर्भ सामग्रीहरूसम्पादन

  1. "World Population Prospects - Population Division - United Nations", २०१५-१०-१७, मूलबाट २०१५-१०-१७-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २०२१-०७-२१ 
  2. "World Population Prospects", मूलबाट सेप्टेम्बर १९, २०१६-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच अक्टोबर २६, २०१६ 
  3. [१] वेब्याक मेसिन अभिलेखिकरण सेप्टेम्बर ३०, २०१६ मिति
  4. ४.० ४.१ ४.२ ४.३ ४.४ ४.५ ४.६ The World Factbook (Report). Central Intelligence Agency. https://www.cia.gov/the-world-factbook/field/area. अन्तिम पहुँच मिति: 2021-06-10. 
  5. PO Box 23, St Peter Port (२०१८-०१-३१), "Electronic Census; Latest Population, Employment and Earnings", www.gov.gg (अङ्ग्रेजीमा), अन्तिम पहुँच २०२१-०७-२१ 
  6. Calendario atlante De Agostini (इटालेलीमा), Istituto geografico De Agostini। 
  7. Calendario atlante De Agostini (इटालेलीमा), Istituto geografico De Agostini। 
  8. "Popolazione", www.vaticanstate.va, अन्तिम पहुँच २०२१-०७-२१ 
  9. "Error" 
  10. "256 500 habitants à Mayotte en 2017 - Insee Analyses Mayotte - 15", www.insee.fr, अन्तिम पहुँच २०२१-०७-२१ 
  11. "List of the total areas of the world's countries, dependencies, and territories", Encyclopedia Britannica (अङ्ग्रेजीमा), अन्तिम पहुँच २०२१-०६-०९ 
  12. "Asia". Encyclopædia Britannica. 16 November 2020. https://www.britannica.com/place/Asia. अन्तिम पहुँच मिति: 20 July 2021. 
  13. "Africa". Encyclopædia Britannica. 30 October 2020. https://www.britannica.com/place/Africa. अन्तिम पहुँच मिति: 20 July 2021. 
  14. "North America". Encyclopædia Britannica. 12 February 2021. https://www.britannica.com/place/North-America. अन्तिम पहुँच मिति: 20 July 2021. 
  15. "South America". Encyclopædia Britannica. 7 February 2021. https://www.britannica.com/place/South-America. अन्तिम पहुँच मिति: 20 July 2021. 
  16. "Antarctica". Encyclopædia Britannica. 10 March 2021. https://www.britannica.com/place/Antarctica. अन्तिम पहुँच मिति: 20 July 2021. 
  17. "Europe". Encyclopædia Britannica. 26 November 2020. https://www.britannica.com/place/Europe. अन्तिम पहुँच मिति: 20 July 2021. 
  18. "Oceania". Encyclopædia Britannica. 30 January 2020. https://www.britannica.com/place/Oceania-region-Pacific-Ocean. अन्तिम पहुँच मिति: 20 July 2021. 
  19. [२]
  20. "National Statistics, Republic of China (Taiwan)", eng.stat.gov.tw, अन्तिम पहुँच २०२१-०७-२१ 
  21. [३]
  22. "Population Estimates, 2017 |", ask.rks-gov.net, अन्तिम पहुँच २०२१-०७-२१ 
  23. "CBS Statline" 
  24. "CBS Statline", opendata.cbs.nl, अन्तिम पहुँच Jun २, २०२० 
  25. [४]
  26. "CBS Statline", opendata.cbs.nl 
  27. "Population Clock", www.census.gov, अन्तिम पहुँच २०२१-०७-२१ 
  28. "Population Clock", www.census.gov, अन्तिम पहुँच २०२१-०७-२१ 
  29. "2016 Census QuickStats: Cocos (Keeling) Islands", quickstats.censusdata.abs.gov.au (अङ्ग्रेजीमा), अन्तिम पहुँच २०२१-०७-२१ 
  30. "2016 Census QuickStats: Cocos (Keeling) Islands", quickstats.censusdata.abs.gov.au (अङ्ग्रेजीमा), अन्तिम पहुँच २०२१-०७-२१ 
  31. "Wayback Machine", २०१७-१०-२०, मूलबाट २०१७-१०-२०-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २०२१-०७-२१ 
  32. "Wayback Machine", २०१९-०४-१२, मूलबाट २०१९-०४-१२-मा सङ्ग्रहित, अन्तिम पहुँच २०२१-०७-२१ 
  33. "Välkommen till ÅSUB! | Ålands statistik- och utredningsbyrå", www.asub.ax, अन्तिम पहुँच २०२१-०७-२१ 
  34. "Australia: Agglomerations - Population Statistics, Maps, Charts, Weather and Web Information", www.citypopulation.de, अन्तिम पहुँच २०२१-०७-२१ 
  35. [५]
  36. "Pitcairn: Islands & Settlement - Population Statistics, Maps, Charts, Weather and Web Information", www.citypopulation.de, अन्तिम पहुँच २०२१-०७-२१ 
  37. "Svalbard: Archipelagos, Settlements and Stations - Population Statistics, Maps, Charts, Weather and Web Information", www.citypopulation.de, अन्तिम पहुँच २०२१-०७-२१