नेपालका बैङ्कहरूको सूची

नेपाल राष्ट्र बैङ्कबाट २०७२ आषाढ मसान्तसम्ममा वित्तीय कारोवार गर्न इजाजतपत्र प्राप्त गरी हाल वित्तीय कारोवार गर्दै आएका इजाजतपत्रप्राप्त संस्थाहरूको नामावली [१]

केन्द्रिय बैङ्कसम्पादन

वाणिज्य बैङ्कहरू (“क”वर्ग)सम्पादन

नेपालका (क) वर्गको बैङ्कहरूको सुची । [२]

क्र सं नाम केन्द्रीय कार्यालय सञ्चालन मिति चुक्ता पूँजी (रु करोडमा) कार्य क्षेत्र
नेपाल बैङ्क लिमिटेड धर्मपथ, काठमाडौँ १९९४ राष्ट्रिय स्तर
कृषि विकास बैंक रामशाहपथ, काठमाडौँ २०२४ राष्ट्रिय स्तर
नबिल बैङ्क लिमिटेड बिष्णुमार्ग, काठमाडौँ २०४१ राष्ट्रिय स्तर
नेपाल इन्भेष्टमेन्ट बैङ्क लिमिटेड दरबारमार्ग, काठमाडौँ २०४२ राष्ट्रिय स्तर
स्टाण्डर्ड चार्टर्ड बैंक नेपाल लिमिटेड नयाबानेश्वोर, काठमाडौँ २०४३ राष्ट्रिय स्तर
हिमालयन बैङ्क लिमिटेड कमलादी, काठमाडौँ २०४९ राष्ट्रिय स्तर
नेपाल एसविआई बैङ्क हात्तीसार, काठमाडौँ २०५० राष्ट्रिय स्तर
नेपाल बङ्गलादेश बैङ्क लिमिटेड नयाबानेश्वर काठमाडौँ २०५१ राष्ट्रिय स्तर
एभरेष्ट बैङ्क लिमिटेड लाजिम्पाट, काठमाडौँ २०५१ राष्ट्रिय स्तर
१० कुमारी बैंक दरबारमार्ग, काठमाडौँ २०५७ राष्ट्रिय स्तर
११ लक्ष्मी बैंक लिमिटेड हात्तीसार, काठमाडौँ २०५८ राष्ट्रिय स्तर
१२ सिटिजन्स बैंक इन्टरनेसनल लिमिटेड नारायणहिटीपथ, काठमाडौँ २०६४ राष्ट्रिय स्तर
१३ प्राइम कमर्सियल बैंक लिमिटेड कमलपोखरी, काठमाडौँ २०६४ राष्ट्रिय स्तर
१४ सनराइज बैंक लिमिटेड गौरिधारा, काठमाडौँ २०६४ राष्ट्रिय स्तर
१५ सेन्चुरी कमर्सियल बैंक लिमिटेड पुतलीसडक, काठमाडौँ २०६७ राष्ट्रिय स्तर
१६ सानिमा बैंक लिमिटेड नागपोखरी, काठमाडौँ २०६८ राष्ट्रिय स्तर
१७ माछापुच्छ्रे बैंक लिमिटेड लाजिम्पाट, काठमाडौँ २०६९ राष्ट्रिय स्तर
१८ एनआइसी एसिया बैंक थापाथली, काठमाडौँ २०७० राष्ट्रिय स्तर
१९ ग्लोबल आइएमई बैंक कमलादी, काठमाडौँ २०७६ राष्ट्रिय स्तर
२० एनएमबी बैंक बबरमहल, काठमाडौँ २०७६ राष्ट्रिय स्तर
२१ प्रभु बैंक लिमिटेड बबरमहल काठमाडौँ २०७६ राष्ट्रिय स्तर
२२ सिद्धार्थ बैंक लिमिटेड हात्तीसार, काठमाडौँ २०७३ राष्ट्रिय स्तर
२३ बैंक अफ काठमाडौँ लिमिटेड कमलपोखरी, काठमाडौँ २०७३ राष्ट्रिय स्तर
२४ सिभिल बैंक लिमिटेड कान्तिपथ, काठमाडौँ २०६३ राष्ट्रिय स्तर
२५ नेपाल क्रेडिट एन्ड कमर्स बैंक लिमिटेड बागबजार, काठमाडौँ २०६३ राष्ट्रिय स्तर
२६ राष्ट्रिय वाणिज्य बैंक सिंहदरबारप्लाजा, काठमाडौँ २०७५ राष्ट्रिय स्तर
२७ मेगा बैंक लिमिटेड कमलादी, काठमाडौँ २०७५ राष्ट्रिय स्तर

पुनश्च मिति २०७६।८।२० देखी जनता बैङ्क ग्लोबल आइएमई बैङ्कमा मर्ज भएपछि क वर्गको बैङ्क २७ वटा भएका छन्।[३]

विकास बैङ्क (“ख”वर्ग)सम्पादन

वित्त कम्पनीहरू (“ग”वर्ग)सम्पादन

लघुवित्त विकास बैक (“घ” वर्ग)सम्पादन

सन्दर्भ सामग्रीहरूसम्पादन

  1. नेपालमा कार्यरत बैङ्क तथा बित्तिय संस्थाहरु
  2. नेपाल राष्ट्र बैङ्क द्वारा निकालएको सुची अनुसार
  3. "ग्लोबल आईएमई र जनता बैंक मर्ज"रातोपाटी (नेपाली) भाषा)। सङ्ग्रह मिति २५ सेप्टेम्बर २०२१