भियतनामका विश्व सम्पदा क्षेत्रहरूको सूची

सन् २०१४ सम्ममा भियतनामका ८ वटा सम्पदालाई संयुक्त राष्ट्र शैक्षिक, वैज्ञानिक एवं सांस्कृतिक सङ्गठन (युनेस्को)द्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्रमा मान्यता प्रदान गरिएको छ ।[१][२]


विश्व सम्पदा क्षेत्रहरूको स्थानसम्पादन

ढाँचा:World Heritage Sites in Vietnam map

विश्व सम्पदा क्षेत्रहरूको सूचीसम्पादन

युनेस्कोद्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्र घोषित गरिएको भियतनामका सांस्‍कृतिक र प्राकृतिक स्थलहरूको सूची:

नाम: विश्व सम्पदा समितिद्वारा दिइएको नाम
क्षेत्र: इन्डोनेसियाको इलाका तथा क्षेत्र
समय: स्थापना भएको वर्ष
युनेस्को डेटा: विश्व सम्पदा क्षेत्रमा सामेल गरिएको वर्ष तथा मापदण्ड
विवरण: सम्पदा क्षेत्रको बारेमा संक्षिप्त विवरण
  † खतरापूर्ण सम्पदा
सम्पदा क्षेत्र चित्र स्थान मापदण्ड क्षेत्रफल
हे (एकर)
वर्ष विवरण सन्दर्भहरू
थाङ लोङको शाही कोटको केन्द्रीय क्षेत्र - हनोई हनोई, भियतनाम
२१°२′२२″उ॰ १०५°५०′१४″पू॰ / २१.०३९४४°N १०५.८३७२२°E / 21.03944; 105.83722 (Central Sector of the Imperial Citadel of Thang Long - Hanoi)
सांस्कृतिक:
(ii), (iii), (vi)
7001180000000000000१८ (४४); मध्यवर्ती क्षेत्र १०८ (२७०) २०१० [३]
हो वंशको कोट   भिन लो जिल्ला, थान हो प्रान्त, भियतनाम
२०°४′४१″उ॰ १०५°३६′१७″पू॰ / २०.०७८०६°N १०५.६०४७२°E / 20.07806; 105.60472 (Citadel of the Ho Dynasty)
सांस्कृतिक:
(ii), (iv)
7002156000000000000१५६ (३९०); मध्यवर्ती क्षेत्र ५,०७९ (१२,५५०) २०११ [४]
हुए धरोहरहरूको परिसर   थुआ थिन-हुए प्रान्त, भियतनाम
१६°२८′१०″उ॰ १०७°३४′४०″पू॰ / १६.४६९४४°N १०७.५७७७८°E / 16.46944; 107.57778 (Complex of Hué Monuments)
सांस्कृतिक:
(iii), (iv)
१९९३ [५]
हा लोङ खाडी   कवाङ निन प्रान्त, भियतनाम
२०°५४′उ॰ १०७°६′पू॰ / २०.९००°N १०७.१००°E / 20.900; 107.100 (Ha Long Bay)
प्राकृतिक:
(vii), (viii)
7005150000000000000१,५०,००० (३,७०,०००) १९९४ [६]
होइ एन प्राचीन सहर   कवाङ नाम प्रान्त, भियतनाम
१५°५३′०″उ॰ १०८°२०′०″पू॰ / १५.८८३३३°N १०८.३३३३३°E / 15.88333; 108.33333 (Hoi An Ancient Town)
सांस्कृतिक:
(ii), (v)
7001300000000000000३० (७४); मध्यवर्ती क्षेत्र २८० (६९०) १९९९ [७]
माय सन मन्दिर   कवाङ नाम प्रान्त, भियतनाम
१५°३१′०″उ॰ १०८°३४′०″पू॰ / १५.५१६६७°N १०८.५६६६७°E / 15.51667; 108.56667 (My Son Sanctuary)
सांस्कृतिक:
(ii), (iii)
7002142000000000000१४२ (३५०); मध्यवर्ती क्षेत्र ९२० (२,३००) १९९९ [८]
फोङ ना-के बङ राष्ट्रिय निकुञ्ज   कवाङ बिन प्रान्त, भियतनाम
१७°३२′१४″उ॰ १०६°९′५″पू॰ / १७.५३७२२°N १०६.१५१३९°E / 17.53722; 106.15139 (Phong Nha-Ke Bang National Park)
प्राकृतिक:
(viii)
7004857540000000000८५,७५४ (२,११,९००) २००३ [९]
ट्राङ एन परिदृश्य परिसर   निन बिन प्रान्त, भियतनाम
२०°१५′२४″उ॰ १०५°५३′४७″पू॰ / २०.२५६६७°N १०५.८९६३९°E / 20.25667; 105.89639 (Trang An - Ninh Binh)
मिश्रित:
(v), (vii), (viii)
२०१४ [१०]

सन्दर्भ सामग्रीहरूसम्पादन

  1. "World Heritage Properties in Vietnam", UNESCO, अन्तिम पहुँच १ जुलाई २०१२ 
  2. "Composition of macro geographical (continental) regions, geographical sub-regions, and selected economic and other groupings", Geographical region and composition of each region, United Nations Statistics Division, २०१०, अन्तिम पहुँच २० अक्टोबर २०११ 
  3. "Central Sector of the Imperial Citadel of Thang Long - Hanoi", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  4. "Citadel of the Ho Dynasty", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  5. "Complex of Hué Monuments", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  6. "Ha Long Bay", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  7. "Hoi An Ancient Town", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  8. "My Son Sanctuary", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  9. "Phong Nha-Ke Bang National Park", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  10. "Trang An Landscape Complex", UNESCO, अन्तिम पहुँच २३ जुन २०१४ 

बाह्य लिङ्कहरूसम्पादन

ढाँचा:World Heritage Sites in Vietnam