कोस्टारिकाका विश्व सम्पदा क्षेत्रहरूको सूची

सन् २०१४ सम्ममा कोस्टारिकाका ४ वटा सम्पदालाई संयुक्त राष्ट्र शैक्षिक, वैज्ञानिक एवं सांस्कृतिक सङ्गठन (युनेस्को)द्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्रमा मान्यता प्रदान गरिएको छ ।[१]

विश्व सम्पदा क्षेत्रहरूको स्थानसम्पादन

ढाँचा:World Heritage Sites in Costa Rica map

विश्व सम्पदा क्षेत्रहरूको सूचीसम्पादन

युनेस्कोद्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्र घोषित गरिएको कोस्टारिकाका सांस्‍कृतिक र प्राकृतिक स्थलहरूको सूची:

नाम: विश्व सम्पदा समितिद्वारा दिइएको नाम
क्षेत्र: राष्ट्रको इलाका तथा क्षेत्र
समय: स्थापना भएको वर्ष
युनेस्को डेटा: विश्व सम्पदा क्षेत्रमा सामेल गरिएको वर्ष तथा मापदण्ड
विवरण: सम्पदा क्षेत्रको बारेमा संक्षिप्त विवरण
  * सीमा पार क्षेत्रहरू
सम्पदा क्षेत्र चित्र स्थान मापदण्ड क्षेत्रफल
हे (एकड)
वर्ष विवरण सन्दर्भहरू
एरिया दे कन्जरभेकन गुयानाकास्ते   Costa Ricaगुयानाकास्ते प्रान्त,
  कोस्टारिका
१०°५१′उ॰ ८५°३७′प॰ / १०.८५०°N ८५.६१७°W / 10.850; -85.617 (Area de Conservación Guanacaste)
प्राकृतिक:
(ix), (x)
7005147000000000000१,४७,००० (३,६०,०००) १९९९ [२]
कोकोस टापु राष्ट्रिय निकुञ्ज   Costa Ricaपुन्तारेनाज प्रान्त,
  कोस्टारिका
५°३२′उ॰ ८७°४′प॰ / ५.५३३°N ८७.०६७°W / 5.533; -87.067 (Cocos Island National Park)
प्राकृतिक:
(ix), (x)
7005199790000000000१,९९,७९० (४,९३,७००) १९९७ [३]
[४]
पूर्व कोलम्बियन सरदार बस्तीहरू सहित दिक्विसको ढुङ्गा क्षेत्रहरू   पाल्मर सुर,   कोस्टारिका
८°५४′४१″N ८३°२८′३९″W / ८.९११३८९°N ८३.४७७५००°W / 8.911389; -83.477500 (Precolumbian chiefdom settlements with stone spheres of the Diquís)
सांस्कृतिक:
(iii)
7003617200000000000६,१७२ (१५,२५०); buffer zone ६,०८० (१५,०००) २०१४ [५]
तालामान्का श्रेणी-ला एमिस्ताद निकुञ्ज / ला एमिस्ताद राष्ट्रिय निकुञ्ज   Costa Ricaसान जोसे,   कोस्टारिका*; चिरिकी प्रान्त,   पानामा*
९°२४′२६″उ॰ ८२°५६′२०″प॰ / ९.४०७२२°N ८२.९३८८९°W / 9.40722; -82.93889 (Talamanca Range-La Amistad Reserves / La Amistad National Park)
प्राकृतिक:
(vii), (viii), (ix), (x)
7005567845000000000५,६७,८४५ (१४,०३,१८०) १९८३ [६]
[७]

सन्दर्भ सामग्रीहरूसम्पादन

  1. "World Heritage Properties in Costa Rica", UNESCO, अन्तिम पहुँच ३१ मार्च २०१५ 
  2. "Area de Conservación Guanacaste", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  3. "Cocos Island National Park", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  4. "Decision - 26COM 23.4 - Cocos Island National Park (Costa Rica)", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  5. "Precolumbian chiefdom settlements with stone spheres of the Diquís", UNESCO, अन्तिम पहुँच २३ जुन २०१४ 
  6. "Talamanca Range-La Amistad Reserves / La Amistad National Park", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  7. "Decision - 14COM IX - SOC: La Amistad/Talamanca Range (Costa Rica)", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 

बाह्य लिङ्कहरूसम्पादन

ढाँचा:World Heritage Sites in Costa Rica