इन्डोनेसियाका विश्व सम्पदा क्षेत्रहरूको सूची

सन् २०१४ सम्ममा इन्डोनेसियाका ८ वटा सम्पदालाई संयुक्त राष्ट्र शैक्षिक, वैज्ञानिक एवं सांस्कृतिक सङ्गठन (युनेस्को)द्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्रमा मान्यता प्रदान गरिएको छ ।[१][२]


विश्व सम्पदा क्षेत्रहरूको स्थानसम्पादन

 Lua error in मोड्युल:Location_map at line 409: खुलाइएको स्थान नक्सा परिभाषा भेटिएन: "Module:Location map/data/Indonesia" उपलब्ध छैन्.

Lua error in मोड्युल:Location_map at line 409: खुलाइएको स्थान नक्सा परिभाषा भेटिएन: "Module:Location map/data/Indonesia" उपलब्ध छैन्. Lua error in मोड्युल:Location_map at line 409: खुलाइएको स्थान नक्सा परिभाषा भेटिएन: "Module:Location map/data/Indonesia" उपलब्ध छैन्. Lua error in मोड्युल:Location_map at line 409: खुलाइएको स्थान नक्सा परिभाषा भेटिएन: "Module:Location map/data/Indonesia" उपलब्ध छैन्. Lua error in मोड्युल:Location_map at line 409: खुलाइएको स्थान नक्सा परिभाषा भेटिएन: "Module:Location map/data/Indonesia" उपलब्ध छैन्. Lua error in मोड्युल:Location_map at line 409: खुलाइएको स्थान नक्सा परिभाषा भेटिएन: "Module:Location map/data/Indonesia" उपलब्ध छैन्. Lua error in मोड्युल:Location_map at line 409: खुलाइएको स्थान नक्सा परिभाषा भेटिएन: "Module:Location map/data/Indonesia" उपलब्ध छैन्.

Lua error in मोड्युल:Location_map at line 409: खुलाइएको स्थान नक्सा परिभाषा भेटिएन: "Module:Location map/data/Indonesia" उपलब्ध छैन्.
इन्डोनेसिया भित्र रहेका विश्व सम्पदा क्षेत्रहरू

विश्व सम्पदा क्षेत्रहरूको सूचीसम्पादन

युनेस्कोद्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्र घोषित गरिएको इन्डोनेसियाली सांस्‍कृतिक र प्राकृतिक स्थलहरूको सूची:

नाम: विश्व सम्पदा समितिद्वारा दिइएको नाम
क्षेत्र: इन्डोनेसियाको इलाका तथा क्षेत्र
समय: स्थापना भएको वर्ष
युनेस्को डेटा: विश्व सम्पदा क्षेत्रमा सामेल गरिएको वर्ष तथा मापदण्ड
विवरण: सम्पदा क्षेत्रको बारेमा संक्षिप्त विवरण
  † खतरापूर्ण सम्पदा
सम्पदा क्षेत्र चित्र स्थान मापदण्ड क्षेत्रफल
हे (एकर)
वर्ष विवरण सन्दर्भहरू
बोरोबुदुर मन्दिर परिसरहरू   मगेलाङ रिजेन्सी, केन्द्रीय जाभा
७°३६′२८″द॰ ११०°१२′१३″पू॰ / ७.६०७७८°S ११०.२०३६१°E / -7.60778; 110.20361 (Borobudur Temple Compounds)
सांस्कृतिक:
(i), (ii), (vi)
१९९१ ५९२[३]
बाली प्रान्तको सांस्कृतिक परिदृश्य   बाली
८°२०′०″द॰ ११५°०′०″पू॰ / ८.३३३३३°S ११५.०००००°E / -8.33333; 115.00000 (Cultural Landscape of Bali Province)
सांस्कृतिक:
(ii), (iii), (v), (vi)
7004195200000000000१९,५२० (४८,२००) २०१२ ११९४[४]
कोमोदो राष्ट्रिय निकुञ्ज   पूर्व नुसा टेङ्गगरा
८°३३′द॰ ११९°२९′पू॰ / ८.५५०°S ११९.४८३°E / -8.550; 119.483 (Komodo National Park)
प्राकृतिक:
(vii), (x)
7005219322000000000२,१९,३२२ (५,४१,९६०) १९९१ ६०९[५]
लोरेन्ज राष्ट्रिय निकुञ्ज   पपुवा
४°४५′द॰ १३७°५०′पू॰ / ४.७५०°S १३७.८३३°E / -4.750; 137.833 (Lorentz National Park)
प्राकृतिक:
(vii), (ix), (x)
7006235000000000000२३,५०,००० (५८,००,०००) १९९९ ९५५[६]
प्रम्बनन मन्दिर परिसरहरू   केन्द्रीय जाभा
७°४५′८″द॰ ११०°२९′३०″पू॰ / ७.७५२२२°S ११०.४९१६७°E / -7.75222; 110.49167 (Prambanan Temple Compounds)
सांस्कृतिक:
(i), (iv)
१९९१ ६४२[७]
सङ्गिरण प्रारम्भिक मानव क्षेत्र   केन्द्रीय जाभा
७°२४′०″द॰ ११०°४९′०″पू॰ / ७.४००००°S ११०.८१६६७°E / -7.40000; 110.81667 (Sangiran Early Man Site)
सांस्कृतिक:
(iii), (vi)
7003560000000000000५,६०० (१४,०००) १९९६ ५९३[८]
सुमात्राको उष्णप्रदेशीय वर्षावन धरोहर सुमात्रा,
२°३०′द॰ १०१°३०′पू॰ / २.५००°S १०१.५००°E / -2.500; 101.500 (Tropical Rainforest Heritage of Sumatra)
प्राकृतिक:
(vii), (ix), (x)
7006259512400000000२५,९५,१२४ (६४,१२,६९०) २००४ सन् २०११ देखि यस सम्पदालाई खतरापूर्ण घोषित गरिएको छ । ११६७[९][१०]
उजुङ कुलोन राष्ट्रिय निकुञ्ज   बनटेनलमपुङ
६°४५′द॰ १०५°२०′पू॰ / ६.७५०°S १०५.३३३°E / -6.750; 105.333 (Ujung Kulon National Park)
प्राकृतिक:
(vii), (x)
7004785250000000000७८,५२५ (१,९४,०४०) १९९१ ६०८[११]

सन्दर्भ सामग्रीहरूसम्पादन

  1. "World Heritage Properties in Indonesia", UNESCO, अन्तिम पहुँच १ जुलाई २०१२ 
  2. "Composition of macro geographical (continental) regions, geographical sub-regions, and selected economic and other groupings", Geographical region and composition of each region, United Nations Statistics Division, २०१०, अन्तिम पहुँच २० अक्टोबर २०११ 
  3. "Borobudur Temple Compounds", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  4. "Cultural Landscape of Bali Province", UNESCO, अन्तिम पहुँच १ जुलाई २०१२ 
  5. "Komodo National Park", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  6. "Lorentz National Park", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  7. "Prambanan Temple Compounds", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  8. "Sangiran Early Man Site", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  9. "Tropical Rainforest Heritage of Sumatra", UNESCO, अन्तिम पहुँच २५ जुन २०११ 
  10. "Danger listing for Indonesia's Tropical Rainforest Heritage of Sumatra", UNESCO, अन्तिम पहुँच २६ जुलाई २०११ 
  11. "Ujung Kulon National Park", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 

बाह्य लिङ्कहरूसम्पादन