इथियोपियाका विश्व सम्पदा क्षेत्रहरूको सूची

सन् २०१४ सम्ममा इथियोपियाका ९ वटा सम्पदालाई संयुक्त राष्ट्र शैक्षिक, वैज्ञानिक एवं सांस्कृतिक सङ्गठन (युनेस्को)द्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्रमा मान्यता प्रदान गरिएको छ ।[१]

विश्व सम्पदा क्षेत्रहरूको स्थानसम्पादन

ढाँचा:World Heritage Sites in Ethiopia map

विश्व सम्पदा क्षेत्रहरूको सूचीसम्पादन

युनेस्कोद्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्र घोषित गरिएको इथियोपियाका सांस्कृतिक र प्राकृतिक स्थलहरूको सूची:

नाम: विश्व सम्पदा समितिद्वारा दिइएको नाम
क्षेत्र: राष्ट्रको इलाका तथा क्षेत्र
समय: स्थापना भएको वर्ष
युनेस्को डेटा: विश्व सम्पदा क्षेत्रमा सामेल गरिएको वर्ष तथा मापदण्ड
विवरण: सम्पदा क्षेत्रको बारेमा संक्षिप्त विवरण
सम्पदा क्षेत्र चित्र स्थान मापदण्ड क्षेत्रफल
हे (एकड)
वर्ष विवरण सन्दर्भहरू
अक्सुम   Ethटिग्रे क्षेत्र,
  इथियोपिया
सांस्कृतिक:EthAks
(i), (iv)
१९८० [२]
फसिल घेब्बी, गोन्दर क्षेत्र   Ethअम्हारा क्षेत्र,
  इथियोपिया
सांस्कृतिक:EthFas
(ii), (iii)
१९७९ [३]
हरार जुगोल, दृढ एतिहासिक सहर   Ethहरारी क्षेत्र,
  इथियोपिया
सांस्कृतिक:EthHar
(ii), (iii),
(iv), (v)
7001480000000000000४८ (१२०) २००६ [४]
कोन्सो सांस्कृतिक परिदृश्य   Ethदक्षिणी भाग,
  इथियोपिया
सांस्कृतिक:EthKon
(iii), (v)
7004140000000000000१४,००० (३५,०००) २०११ [५]
अवशको तल्लो उपत्यका   Ethअफर क्षेत्र,
  इथियोपिया
सांस्कृतिक:EthLow
(ii), (iii), (iv)
१९८० [६]
ओमोको तल्लो उपत्यका   Ethदक्षिणी भाग,
  इथियोपिया
सांस्कृतिक:EthLow
(iii), (iv)
१९८० [७]
रक-हेव्न चर्चहरू, ललिबेला   Ethअम्हारा क्षेत्र,
  इथियोपिया
सांस्कृतिक:EthRoc
(i), (ii), (iii)
१९७८ [८]
सिमिएन राष्ट्रिय निकुञ्ज    Ethअम्हारा क्षेत्र,
  इथियोपिया
प्राकृतिक:EthSem
(vii), (x)
7004220000000000000२२,००० (५४,०००) १९७८ [९][१०]
टिया   Ethदक्षिणी भाग
  इथियोपिया
सांस्कृतिक:EthTiy
(i), (iv)
१९८० [११]

सन्दर्भ सामग्रीहरूसम्पादन

  1. "World Heritage Properties in Ethiopia", UNESCO, अन्तिम पहुँच ३१ मार्च २०१५ 
  2. "Aksum", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  3. "Fasil Ghebbi, Gondar Region", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  4. "Harar Jugol, the Fortified Historic Town", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  5. "Konso Cultural Landscape", UNESCO, अन्तिम पहुँच १७ अगस्ट २०११ 
  6. "Lower Valley of the Awash", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  7. "Lower Valley of the Omo", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  8. "Rock-Hewn Churches, Lalibela", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  9. "Simien National Park", UNESCO, अन्तिम पहुँच १ अगस्ट २०१० 
  10. "Simien National Park – Threats to the Site (1996)", UNESCO, अन्तिम पहुँच ११ सेप्टेम्बर २०११ 
  11. "Tiya", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 

बाह्य लिङ्कहरूसम्पादन

ढाँचा:World Heritage Sites in Ethiopia