मलेसियाका विश्व सम्पदा क्षेत्रहरूको सूची

सन् २०१४ सम्ममा मलेसियाका ४ वटा सम्पदालाई संयुक्त राष्ट्र शैक्षिक, वैज्ञानिक एवं सांस्कृतिक सङ्गठन (युनेस्को)द्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्रमा मान्यता प्रदान गरिएको छ ।[१]

विश्व सम्पदा क्षेत्रहरूको स्थानसम्पादन

 Lua error in मोड्युल:Location_map at line 409: खुलाइएको स्थान नक्सा परिभाषा भेटिएन: "Module:Location map/data/Malaysia" उपलब्ध छैन्.
 Lua error in मोड्युल:Location_map at line 409: खुलाइएको स्थान नक्सा परिभाषा भेटिएन: "Module:Location map/data/Malaysia" उपलब्ध छैन्.
 Lua error in मोड्युल:Location_map at line 409: खुलाइएको स्थान नक्सा परिभाषा भेटिएन: "Module:Location map/data/Malaysia" उपलब्ध छैन्.
 Lua error in मोड्युल:Location_map at line 409: खुलाइएको स्थान नक्सा परिभाषा भेटिएन: "Module:Location map/data/Malaysia" उपलब्ध छैन्.
Lua error in मोड्युल:Location_map at line 409: खुलाइएको स्थान नक्सा परिभाषा भेटिएन: "Module:Location map/data/Malaysia" उपलब्ध छैन्.
मलेसिया भित्र रहेका विश्व सम्पदा क्षेत्रहरूको सूची

विश्व सम्पदा क्षेत्रहरूको सूचीसम्पादन

युनेस्कोद्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्र घोषित गरिएको मलेसियाली सांस्‍कृतिक र प्राकृतिक स्थलहरूको सूची:

सम्पदा क्षेत्र चित्र स्थान मापदण्ड क्षेत्रफल
हे (एकड)
वर्ष विवरण सन्दर्भहरू
लेङ्गगोङ उपत्यकाको पुरातात्विक धरोहर   पेराक, मलेसिया
५°४′उ॰ १००°५८′पू॰ / ५.०६७°N १००.९६७°E / 5.067; 100.967 (Lenggong Valley)
सांस्कृतिक:
(iii), (iv)
7002399000000000000३९९ (९९०) २०१२ [२]
गुनुङ मुलु राष्ट्रिय निकुञ्ज   उत्तरी सरावाक, बोर्नियो, मलेसिया
४°८′उ॰ ११४°५५′पू॰ / ४.१३३°N ११४.९१७°E / 4.133; 114.917 (Gunung Mulu National Park)
प्राकृतिक:
(vii), (viii), (ix), (x)
7004528640000000000५२,८६४ (१,३०,६३०) २००० [३]
किनाबलु निकुञ्ज   सबाह, बोर्नियो, मलेसिया
६°१५′उ॰ ११६°३०′पू॰ / ६.२५०°N ११६.५००°E / 6.250; 116.500 (Kinabalu Park)
प्राकृतिक:
(ix), (x)
7004753700000000000७५,३७० (१,८६,२००) २००० [४]
मलाकाजर्ज टाउन, मलाकाको सिधा एतिहासिक सहरहरू   मलाकापेनाङ, मलाय पेनिनसुला, मलेसिया
५°२५′१७″उ॰ १००°२०′४५″पू॰ / ५.४२१३९°N १००.३४५८३°E / 5.42139; 100.34583 (Melaka and George Town, Historic Cities of the Straits of Malacca)
सांस्कृतिक:
(ii), (iii), (iv)
7002148000000000000१४८ (३७०); मध्यवर्ती क्षेत्र २८४ (७००) २००८ [५]

सन्दर्भ सामग्रीहरूसम्पादन

  1. "World Heritage Properties in Thailand", UNESCO, अन्तिम पहुँच ३१ मार्च २०१५ 
  2. "Archaeological Heritage of the Lenggong Valley", UNESCO, अन्तिम पहुँच २ जुलाई २०१२ 
  3. "Gunung Mulu National Park", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  4. "Kinabalu Park", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  5. "Melaka and George Town, Historic Cities of the Straits of Malacca", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 

बाह्य लिङ्कहरूसम्पादन