तान्जानियाका विश्व सम्पदा क्षेत्रहरूको सूची

सन् २०१४ सम्ममा तान्जानियाका ७ वटा सम्पदालाई संयुक्त राष्ट्र शैक्षिक, वैज्ञानिक एवं सांस्कृतिक सङ्गठन (युनेस्को)द्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्रमा मान्यता प्रदान गरिएको छ ।[१]

विश्व सम्पदा क्षेत्रहरूको स्थानसम्पादन

ढाँचा:World Heritage Sites in Tanzania map

विश्व सम्पदा क्षेत्रहरूको सूचीसम्पादन

युनेस्कोद्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्र घोषित गरिएको तान्जानियाका सांस्कृतिक र प्राकृतिक स्थलहरूको सूची:

नाम: विश्व सम्पदा समितिद्वारा दिइएको नाम
क्षेत्र: राष्ट्रको इलाका तथा क्षेत्र
समय: स्थापना भएको वर्ष
युनेस्को डेटा: विश्व सम्पदा क्षेत्रमा सामेल गरिएको वर्ष तथा मापदण्ड
विवरण: सम्पदा क्षेत्रको बारेमा संक्षिप्त विवरण
सम्पदा क्षेत्र चित्र स्थान मापदण्ड क्षेत्रफल
हे (एकड)
वर्ष विवरण सन्दर्भहरू
किलिमन्जरो राष्ट्रिय निकुञ्ज   Tanकिलिमन्जरो क्षेत्र,
  तन्जानिया
प्राकृतिक:TanKil
(vii)
7004755750000000000७५,५७५ (१,८६,७५०) १९८७ [२]
कोन्दोआ चट्टान कला सम्पदाहरू Tanकोन्दोआ,
  तन्जानिया
सांस्कृतिक:TanKon
(iii), (vi)
7005233600000000000२,३३,६०० (५,७७,०००) २००६ [३]
नोरोनगोरो संरक्षण क्षेत्र   Tanअरुषा क्षेत्र,
  तन्जानिया
मिश्रित:TanNgo
(iv), (vii),
(viii), (ix), (x)
7005809440000000000८,०९,४४० (२०,००,२००) १९७९ [४]
किल्वा किसिवानीको अवशेषहरूसोङ्गो माराको अवशेषहरू    Tanकिल्वा जिल्ला,
  तन्जानिया
सांस्कृतिक:TanRui
(iii)
१९८१ [५][६]
सेलोस खेल आरक्ष   Tanलिन्डी क्षेत्र,
मोरोगोरो क्षेत्र,
मवारा क्षेत्र,
पानी क्षेत्र,
रुभुमा क्षेत्र,
  तन्जानिया
प्राकृतिक:TanSel
(ix), (x)
7006500000000000000५०,००,००० (१,२०,००,०००) १९८२ [७]
सेरेङ्गेटि राष्ट्रिय निकुञ्ज   Tanअरुषा क्षेत्र,
मारा क्षेत्र,
शिनयाङ्गा क्षेत्र,
  तन्जानिया
प्राकृतिक:TanSer
(vii), (x)
7006147630000000000१४,७६,३०० (३६,४८,०००) १९८१ [८]
जन्जिबारको ढुङ्गा सहर   Tanजन्जिबार,
  तन्जानिया
सांस्कृतिक:TanSton
(ii), (iii), (vi)
7001960000000000000९६ (२४०) २००० [९]

सन्दर्भ सामग्रीहरूसम्पादन

  1. "World Heritage Properties in Tanzania", UNESCO, अन्तिम पहुँच ३१ मार्च २०१५ 
  2. "Kilimanjaro National Park", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  3. "Kondoa Rock Art Sites", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  4. "Ngorongoro Conservation Area", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  5. "Ruins of Kilwa Kisiwani and Ruins of Songo Mnara", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  6. "Decision – 28COM 15B.41 – Ruins of Kilwa Kisiwani and Ruins of Songo Mnara (United Republic of Tanzania)", UNESCO, अन्तिम पहुँच ११ सेप्टेम्बर २०११ 
  7. "Selous Game Reserve", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  8. "Serengeti National Park", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 
  9. "Stone Town of Zanzibar", UNESCO, अन्तिम पहुँच २८ मे २०१० 

बाह्य लिङ्कहरूसम्पादन

ढाँचा:World Heritage Sites in Tanzania