स्वीडेनका विश्व सम्पदा क्षेत्रहरूको सूची

सन् २०१४ सम्ममा स्वीडेनका १५ वटा सम्पदालाई संयुक्त राष्ट्र शैक्षिक, वैज्ञानिक एवं सांस्कृतिक सङ्गठन (युनेस्को)द्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्रमा मान्यता प्रदान गरिएको छ ।[१]

विश्व सम्पदा क्षेत्रहरूको स्थानसम्पादन

ढाँचा:World Heritage Sites in Sweden map

विश्व सम्पदा क्षेत्रहरूको सूचीसम्पादन

युनेस्कोद्वारा विश्व सम्पदा क्षेत्र घोषित गरिएको स्वीडेनका सांस्‍कृतिक र प्राकृतिक स्थलहरूको सूची :-

नाम: विश्व सम्पदा समितिद्वारा दिइएको नाम
चित्र: ठाऊँको तस्वीर
समय: स्थापना भएको वर्ष
युनेस्को डेटा: विश्व सम्पदा क्षेत्रमा सामेल गरिएको वर्ष तथा मापदण्ड
विवरण: सम्पदा क्षेत्रको बारेमा संक्षिप्त विवरण
  † खतरापूर्ण सम्पदा
नाम चित्र निर्देशांक देश समय युनेस्को
सन्दर्भ
युनेस्को
डेटा
विवरण सन्दर्भ
दक्षिणी ओल्याण्डको कृषि परिदृश्य   ५६°१९′३०″उ॰ १६°२९′००″पू॰ / ५६.३२५००°N १६.४८३३३°E / 56.32500; 16.48333 काल्मर]] २००० ९६८ iv, v
(सांस्कृतिक)
[२]
बिर्काहोभगार्डेन   ५९°२०′६.५″उ॰ १७°३२′३३.५″पू॰ / ५९.३३५१३९°N १७.५४२६३९°E / 59.335139; 17.542639 स्टकहोम १९९३ ५५५ iii, iv
(सांस्कृतिक)
[३]
ग्यामेलस्ताद चर्च टाउन   ६५°३८′४६″उ॰ २२°१′४३″पू॰ / ६५.६४६११°N २२.०२८६१°E / 65.64611; 22.02861 नोरबोन्टे १९९६ ७६२ ii, iv, v
(सांस्कृतिक)
[४]
हलसिङ्गल्याण्डको सजाइएको फार्महाउस   ६१°४२′२६″उ॰ १६°११′४५″पू॰ / ६१.७०७२२°N १६.१९५८३°E / 61.70722; 16.19583 ग्याभ्लेवर्ग २०१२ १२८२ v
(सांस्कृतिक)
[५]
एंगलवर्ग आयरनवर्कस   ५९°५८′००″उ॰ १६°००′३०″पू॰ / ५९.९६६६७°N १६.००८३३°E / 59.96667; 16.00833 भास्टमनल्याण्ड १९९३ ५५६ iv
(सांस्कृतिक)
[६]
भिस्बीको सहर   ५७°३८′३०″उ॰ १८°१७′४५″पू॰ / ५७.६४१६७°N १८.२९५८३°E / 57.64167; 18.29583 गट्ल्याण्ड १९९५ ७३१ iv, v
(सांस्कृतिक)
[७]
हाई कोस्ट/भार्केन टापुसमूह   ६३°१८′००″उ॰ २१°१८′००″पू॰ / ६३.३००००°N २१.३००००°E / 63.30000; 21.30000 वेस्टनोरल्याण्ड २००० (२००६ विस्तार) ८९८ viii
(प्राकृतिक)
संग साझा फिनल्याण्ड, देख्न उच्च कोस्टक्वारकेँ [८]
ल्यापिनियोन क्षेत्र   ६७°२०′००″उ॰ १७°३५′००″पू॰ / ६७.३३३३३°N १७.५८३३३°E / 67.33333; 17.58333 नोरबोन्टे १९९६ ७७४ iii, v, vii, viii, ix
(मिश्रित)
[९]
फालुनमा रहेको महान कपर हिमालको खानी क्षेत्र   ६०°३६′१७″उ॰ १५°३७′५१″पू॰ / ६०.६०४७२°N १५.६३०८३°E / 60.60472; 15.63083 दलरना २००१ १०२७ ii, iii, v
(सांस्कृतिक)
[१०]
कार्ल्सक्रोनाको नौसेना बन्दरगाह   ५६°१०′००″उ॰ १५°३५′००″पू॰ / ५६.१६६६७°N १५.५८३३३°E / 56.16667; 15.58333 ब्लेकिङ १९९८ ८७१ ii, iv
(सांस्कृतिक)
[११]
तनुंको चट्टान समूह   ५८°४२′०४″उ॰ ११°२०′२८″पू॰ / ५८.७०१११°N ११.३४१११°E / 58.70111; 11.34111 भास्त्रा गटल्याण्ड १९९४ ५५७ i, iii, iv
(सांस्कृतिक)
[१२]
द्रोतनिङ्घोमको शाही दरबार   ५९°१९′२३″उ॰ १७°५३′००″पू॰ / ५९.३२३०६°N १७.८८३३३°E / 59.32306; 17.88333 स्टकहोम १९९१ ५५९ iv
(सांस्कृतिक)
[१३]
कोज्सस्कायर्कोगार्डेन   ५९°१६′३२″उ॰ १८°०५′५८″पू॰ / ५९.२७५५६°N १८.०९९४४°E / 59.27556; 18.09944 स्टकहोम १९९४ ५५८ ii, iv
(सांस्कृतिक)
[१४]
स्त्रुभे जियोडेटिक आर्क   नोरबोटेन २००५ ११८७ ii, iii, vi
(सांस्कृतिक)
संग साझा बेलारुस, इस्टोनिया, फिनल्याण्ड, लात्भिया, लिथुआनिया, मोल्डोभा, नर्वे, रूसयुक्रेन [१५]
वारबर्ग रेडियो स्टेशन   ५७°०६′००″उ॰ १२°२३′००″पू॰ / ५७.१००००°N १२.३८३३३°E / 57.10000; 12.38333 हल्याण्ड २००४ ११३४ ii, iv
(सांस्कृतिक)
[१६]

सन्दर्भ सामग्रीहरूसम्पादन

बाह्य लिङ्कहरूसम्पादन